FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovačka: liberali ne prihvaćaju kompromis oko EFSF-a

BEČ, 4. listopada 2011. (Hina) - Liberalna Stranka slobode i solidarnosti (SaS), dio slovačke koalicijske vlade, u ovom trenutku ne može prihvatiti predloženi kompromis koji bi omogućio potporu povećanju Europskog fonda za financijsku stabilnost (EFSF), izjavio je stranački vođa Richard Sulik u razgovoru za austrijski dnevni list Der Standard.

"Ukoliko postoji model prema kojem slovački porezni obveznici ne moraju ništa platiti, to bi za nas bilo prihvatljivo", kazao je Sulik. Objasnio je da je primio predloženo rješenje koje bi to trebalo jamčiti.

"Ali, u ovom trenutku ne mogu odobriti predloženi kompromis", kazao je vođa SaS-a.

Povećanje Europskog fonda za financijsku stabilnost i formiranje njegova nasljednika nakon 2013. - Europskog stabilizacijskog mehanizma, moraju ratificirati sve države članice EU-a. Europski fond za financijsku stabilnost raspolaže sa 440 milijarda eura za potrebe spašavanja prezaduženih zemalja članica.

Bez Sulika, slovačka vlada mora postići dogovor s najvećom oporbenom strankom, socijaldemokratskim Smerom, kako bi ratificirala mehanizam za spašavanje eurozone.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙