FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconijevi odvjetnici zatražili odgodu suđenja

MILANO, 3. listopada 2011. (Hina) - Suđenje talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju za plaćanje seksa s maloljetnom prostitutkom trebalo bi biti odgođeno za nekoliko mjeseci dok talijanski vrhovni sud ne odluči koji su suci nadležni, rekli su Berlusconijevi odvjetnici u ponedjeljak.

U podnesku sudu Berlusconijevi odvjetnici tvrde da milanski sud nije nadležan za taj slučaj i da bi Berlusconiju trebao suditi poseban ministarski sud. Talijanski vrhovni sud o tom bi pitanju odluku trebao donijeti početkom veljače.

Prekid sudskog procesa dao bi vremena obrani i omogućio poljuljanom Berlusconiju da izbjegne negativne novinske naslove dok nastoji naći rješenje za gospodarsku krizu zbog koje bi talijanski dug mogao izmaknuti nadzoru.

Berlusconi je optužen da je platio za seks marokanskoj adolescentici Karimi El Mahroug, plesačici u noćnim klubovima poznatoj pod imenom Ruby. Berlusconi odbacuje optužbe i optužuje milanske suce da vode politički motiviranu kampanju kako bi ga smijenili s vlasti. Odluka o zahtjevu njegovih odvjetnika očekuje se kasnije u ponedjeljak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙