FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistan tvrdi da nikad nije podržavao mrežu Hakani

ISLAMABAD, 29. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Pakistanski obavještajni čelnik zanijekao je u četvrtak američke optužbe da Pakistan podržava afganistansku militantnu skupinu okrivljenu za napad na američko veleposlanstvo u Kabulu.

"Postoje druge obavještajne mreže za potporu koje operiraju u Afganistanu. Nikada nismo platili ni penny niti osigurali jedan jedini metak mreži Hakani", rekao je general Ahmed Shuja Pasha novinskoj agenciji Reuters nakon sastanka političkih čelnika o poremećenim američko-pakistanskim odnosima.

Pasha, jedan od najmoćnijih ljudi Pakistana, rekao je svestranačkom skupu kako bi američka akcija protiv afganistanskih pobunjenika u Pakistanu bila neprihvatljiva te da bi vojska bila u stanju na nju odgovoriti, javili su lokalni mediji.

On je, međutim, kasnije rekao kako su ova izvješća bez ikakve osnove.

Pakistan se već dugo suočava s američkim zahtjevima da napadne militante na njezinoj strani granice s Afganistanom. Pritisak je porastao otkako je načelnik Glavnog stožera američke vojske Mike Mullen optužio Pashin Međuobavještajni direktorat za napad na američku diplomatsku misiju 13. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙