FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čakovec: prihvaćeno županovo izvješće

ČAKOVEC, 29. rujna 2011. (Hina) - Skupština Međimurske županije danas je prihvatila izvješće o šestomjesečnu radu župana Ivana Perhoča (SDP) u kojem je naglasio teško gospodarsko stanje u županiji, navevši kako ne odustaje od dosadašnjih smjernica svoga rada - poštenja, transparentnosti i odlučnosti.

Osvrnuvši se na dio županova izlaganja, u kojem je zahvalio bankama koje su pomogle provedbi bitnih projekata u županiji i zamolio gospodarske tvrtke da sponzoriraju projekte za koje županija nema novca, HDZ-ova vijećnica i saborska zastupnica Sunčica Glavak je ustvrdila da "međimurska županija funkcionira po načelu sponzorstva".

Upozorila je da je u izvješću prikazano 840.000 kuna dobivenih sponzorstvima, ali da se, ustvrdila je, ne zna na što su potrošena i tko ih je donirao.

Županovo izvješće prihavćeno je većinom glasova vladajuće koalicije SDP-HSS-HSU i HNS.

Izviješćeno je i o izvršenju proračuna u prvih šest mjeseci 2011., koji je, uključivo i manjak iz prijašnjih godina, u minusu 21,7 milijuna kuna. Zboga toga, ali i smanjenih prihoda, bio je nužan drugi ovogodišnji rebalans te županijski proračun, nakon današnjeg rebalansa, iznosi 146,6 milijuna kuna ili manje za 13,4 milijuna, t.j. 8,4 posto u odnosu na prethodni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙