FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: uhićeni zbog varanja na testu za fakultet

NEW YORK/ZAGREB, 28. rujna 2011. (Hina) - Sedam sadašnjih ili bivših učenika srednje škole Great Neck North u američkoj saveznoj državi New York uhićeno je u utorak pod optužbom da je jedan od njih, 19-godišnji student, umjesto drugih pisao testove za prijem na fakultete, tzv. SAT testove, za honorar od 2,500 dolara.

U jednom od slučajeva, student Sam Eshaghoff, optužen je da je pisao test umjesto jedne učenice, iako besplatno, rekao je tužitelj okruga Nassau, prenose u srijedu američki mediji.

Eshaghoff se služio lažnim osobnim dokumentima kada je pisao testove za svoje kolege iz razreda između 2009. i početka ove godine, prema tužitelju.

Imena šestoro ostalih uhićenih, koji su imali "ugovore" s Eshaghoffom, nisu objavljena jer su maloljetni. Ostaje nepoznato kako je prošao sigurnosnu provjeru kada je pisao test za djevojku.

Eshaghoff, student cijenjenih sveučilišta Emory i Michigan, izjasnio se da nije kriv po optužbama za prijevaru, lažno predstavljanje i krivotvorenje poslovnih podataka.

Oslobođen je uz jamčevinu od 500 dolara, dok su ostali oslobođeni bez jamčevine jer su optuženi samo prekršajno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙