FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ina u Siriji smanjuje proizvodnju

ZAGREB, 28. rujna 2011. (Hina) - Naftna kompanija Ina smanjuje proizvodnju u Siriji za 1,5 tisuća barela nafte na dan, prilagođavajući svoju razinu prosječne dnevne proizvodnje odlukama Europske unije koja je krajem prošlog tjedna pooštrila sankcije Siriji.

U obavijesti o promjeni prozvodnje u Siriji objavljenoj na Zagrebačkoj burzi, iz Ine podsjećaju da je već ranije objavljeno da je Vijeće Europske unije donijelo odluke kojima su dodatno pooštrene sankcije EU protiv Sirije te je nametnuta zabrana uvoza sirijske nafte u EU. Zabrana se odnosi kupnju, uvoz i prijevoz nafte i drugih naftnih derivata iz Sirije, kao i na zabranu pružanja financijskih ili osiguravajućih usluge za takve transakcije.

"Prema posljednjem razvoju događaja i posljednjim zahtjevima INA-Industrija nafte d.d. prilagodila je razinu prosječne dnevne proizvodnje ugljikovodika u Siriji smanjujući ju za 1,5 tisuća barela nafte na dan", navode iz Ine.

Ina će i dalje pozorno pratiti razvoj događaja koji se odnose na Siriju o čemu će obavještavati javnost, zaključuje se u obavijesti Ine.

U Siriji od polovine ožujka ove godine traju prosvjedi i sukobi jer oporba traži demokratizaciju i ukidanje izvanrednog stanja koje je predsjednik Bašar al-Asad uveo prije 48 godina, a njegove snage nasilno guše prosvjede.

Vijeće Europske unije je u petak, 23. rujna, odlučilo postrožiti sankcije Siriji zabranivši nova ulaganja u sirijski naftni sektor i dodavši na popis sankcioniranih još nekoliko tvrtki i dvoje pojedinaca, a sankcije su stupile na snagu dan kasnije, u subotu, 24. rujna.

Ina u Siriji provodi istraživačko-proizvodne aktivnosti na dva bloka - Hayan i Aphamia te u Siriji najvećim dijelom proizvodi prirodni plin te sirovu naftu i kondenzat.

Po podacima iz Inina izvješća za prvih šest mjeseci ove godine, ukupna je Inina proizvodnja ugljikovodika iznosila 76.223 barela ekvivalenta nafte dnevno, a u Siriji se, pretpostavljajući normalno poslovno okruženje, očekivala prosječna dnevna proizvodnja ugljikovodika od 22 tisuće tona ekvivalenta nafte dnevno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙