FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčka u ovom tjednu produljuje koncesije za zračnu luku i kladioničarsku tvrtku OPAP

ATENA, 26. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Grčka vlada ovoga bi tjedna mogla objaviti dogovor o produljenju koncesije monopolistu za sportsko klađenje OPAP i operateru zračne luke, objavio je u ponedjeljak ravnatelj privatizacijskog odjela u ministarstvu financija.

"Riječ je o obnovi koncesija za atensku zračnu luku i za lanac sportskih kladionica OPAP i o prodaji licence za video-lutrijske aparate", rekao je George Christodoulakis za radijsku postaju NET, dodajući da bi sporazum o te tri koncesije mogao biti objavljen u sljedećih tjedan dana.

Grčki monopolist za sportsko klađenje OPAP prihvatio je okvire milijardu eura vrijednog sporazuma o produljenju koncesije i kupovini nove licence za igre na sreću. Taj se sporazum smatra ključnim dijelom privatizacijskog programa kojim je Grčka pristala prikupiti pet milijardi eura do konca godine.

Odvojeni sporazum o državnim lutrijama mogao bi biti sklopljen u studenom, kazao je Christodoulakis.

Grčka je međunarodnim zajmodavcima obećala da će do kraja rujna zaključiti pet privatizacijskih sporazuma. Dužnosnici Europske unije, Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Europske središnje banke (ECB) upozorili su Atenu da su prihodi od privatizacije u iznosu 1,7 milijardi eura uvjet za isplatu nove tranše međunarodnog kredita u iznosu osam milijardi eura.

Analtičari procjenjuju da bi samo privatizacijski sporazum za OPAP mogao biti zaključen u zadanom roku. Očekuje se da će najveća europska kladioničarska i kockarska tvrtka OPAP, djelimice u vlasništvu grčke države, platiti između 750 milijuna i 925 milijuna eura kako bi produljila monopolističku poziciju za dodatnih deset godina i instalirala novih 35 tisuća video-lutrijskih aparata.

Planirana prodaja odvojene državne lutrije, za koju se procjenjuje da bi u državnu blagajnu mogla donijeti 200 milijuna do 600 milijuna eura, kasni a Christodoulakis je naznačio da bi mogla biti zaključena u studenom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙