FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORH: Sedmi naraštaj dragovoljnih ročnika u Požegi

ZAGREB, 23. rujna 2011. (Hina) - Sedmi naraštaj dragovoljnog služenja vojnog roka započeo je danas u vojarni u Požegi vojni rok u kojem će obuku prolaziti 300 kandidata, među kojima je 270 muškaraca i 30 žena, a potpisat će i ugovor s Ministarstvom obrane RH (MORH) kojim se uređuju međusobna prava i obveze, priopćeno je danas iz MORH-a.

Dragovoljno služenje vojnog roka traje osam tjedana, a obuhvaća provođenje temeljne i specijalističke pješačke obuke u Požegi, navodi se.

Za ročnike je predviđena mjesečna novčana naknada u visini od 2660 kuna, naknada putnih troškova za dolazak na služenje i odlazak, osnovno i dopunsko zdravstveno osiguranje, osiguranje od ozljede na radu i profesionalne bolesti, te smještaj i prehrana.

Po uspješnom završetku programa obuke prema potrebama OS RH i u skladu s postignutim rezultatima u obuci odabranim ročnicima može se ponuditi ugovor o osposobljavanju za djelatnog vojnika, odnosno o izobrazbi za časnika, a ako ga potpišu stječu status djelatne vojne osobe, navodi se u priopćenju.

Kroz dosadašnjih šest naraštaja dragovoljnih ročnika obuku je završilo njih 1486, od čega 1314 muškaraca i 172 žene. MORH je od 2008. do danas primio u djelatnu vojnu službu 826 osoba koje su završile dragovoljno služenje vojnog roka - 707 vojnika i 119 časnika, stoji u današnjem priopćenju MORH-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙