FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: prihvaćeno izvješće o izvršenju proračuna

SPLIT, 22. rujna 2011. (Hina) - Spltisko Gradsko vijeće je danas, s dvanaest glasova za i devet protiv, prihvatilo izvješće o izvršenju gradskog proračuna u prvom polugodištu ove godine.

Pročelnica službe za financije u gradskoj upravi Ljiljana Vučetić je izvijestila da je u prvih šest mjeseci ove godine „knjigovodstveni manjak 34, a realni manjak 52 milijuna kuna".

SDP-ova vijećnica Aida Batarelo kazala je kako je financijska situacija u gradskom proračunu porazna, a da ju Ljiljana Vučetić nastoji prikazati da nije loša. "Od planiranih 997 miljuna kuna za cijelu 2011. u prvom polugodištu je prihodovan samo 331 milijun kuna ili manje od trećine godišnjeg plana“, kazala je Batarelo.

HDZ-ova vijećnica Sanja Bilač je kazala da gradonačelnik Željko Kerum vodi grad Split u bankrot, na što je reagirala Ljiljana Vučetić kazavši da je u ovom trenutku grad Split „daleko od bankrota“.

SDP-ovi vijećnici su ustvrdili da je Kerumov izostanak s današnje sjednice gradskog vijeća uvreda za vijećnike.

Vijećnik HČSP-a Luka Podrug je pitao je li gradu poznato da su u jednoj zgradi u Splitu u Ulici Domovinskog rata dodijeljeni stanovi ne hrvatskim dragovoljcima Domovinskog rata, nego, kako je rekao, "pripadnicima srpskoga ravnogorskog pokreta". Oni su se, dodao je, uselili u te stanove. Naglasivši da se on kao dragovoljac Domovinskog rata stidi zbog toga što se stanovi u Splitu dodjeljuju, kako je rekao, agresorima, Podrug je upitao je li grad financirao ili na ikoji drugi način sudjelovao u toj dodjeli stanova u Splitu.

Dogradonačelnik Jure Šundov odgovorio je kako ništa ne zna o toj dodjeli stanova, ali da će Podrugove tvrdnje biti ispitane te da će za sljedeću sjednicu gradskog vijeća biti pripremljen odgovor.

Vijećnici koalicije SDP-a i HNS-a napustili su sjednicu kad je na red došla rasprava o točki dnevnog reda o radu gradonačelnika u prvom polugodištu 2011., zamjerivši što nema gradonačelnika Keruma da podnese izvješće. Iako su zaprijetili da se neće vratiti, nakon nekoliko minuta su se vratili, a dogradonačelnik Jure Šundov je izvijestio da se ta točka "skida" s današnjega dnevnog reda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙