FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Sani nastavak sukoba, ubijena četiri civila

SANA , 22. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Eksplozije u četvrtak ponovno odjekuju jemenskim glavnim gradom Sanom, gdje su u sukobima između pripadnika vladinih snaga i vojnika koji podupiru prosvjednike ubijena četiri civila, dok istodobno istječe vrijeme za diplomatsko rješenje problema kojim bi se spriječilo da zemlja potone u građanski rat.

Dvije žene i dva muškarca poginula su u sukobima, a najmanje devet ljudi je ranjeno u blizini Trga promjena na kojemu već osam mjeseci kampiraju aktivisti, zahtijevajući odlazak s vlasti i prekid 33-godišnje vladavine predsjednika Alija Abdulaha Saleha.

Prekid vatre na koji je pozvao jemenski potpredsjednik i vršitelj dužnosti šefa države Abed Rabo Mansur Hadi početkom tjedna, nije se uspio održati više od nekoliko sati, zbog čega je potreba za diplomatskim rješenjem krvoprolića u kojemu je u pet dana ubijeno 86 ljudi, još veća.

"Pokrenute su neke inicijative za političkim rješenjem problema, uz nadzor UN-ova izaslanika Džamala bin Omara i nadamo se da će one donijeti neki uspjeh, jer bi se u protivnom zemlja mogla suočiti s još većim nasiljem", rekao je za Reuters visoki dužnosnik jemenske oporbe,

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙