FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jemenska vojska oslobodila opkoljenu brigadu

ADEN, 10. rujna 2011. (Hina/AFP) - Jemenska vojska oslobodila je bazu 25. mehanizirane brigade, koja je bila opkoljena otkako su pripadnici Al Kaide potkraj svibnja zauzeli grad Zindžibar, na jugu zemlje, objavila je u subotu jemenska novinska agencija Saba.

"Predsjednik Ali Abdulah Saleh (...) čestitao je herojima oružanih i sigurnosnih snaga na okončanju opsade 25. mehanizirane brigade koju su organizirali pobunjenici Al Kaide u Abjanu", navodi agencija, istaknuvši da je opsada trajala više od tri mjeseca.

Jedan vojni dužnosnik rekao je također da je vojska oslobodila središnju zgradu sigurnosnih snaga, koja je bila pod nadzorom Al Kaide te da pretražuje grad u potrazi za teroristima.

Naoružani pripadnici skupine povezane s Al Kaidom, "Sljedbenici šarije", zauzeli su u svibnju veći dio Zindžibara i opkolili bazu 25. mehanizirane brigade na periferiji grada. Zauzeli su i nekoliko drugih sela u toj pokrajini.

Al Kaida je iskoristila slabljenje središnje vlasti u zemlji uslijed proturežimskih prosvjeda kako bi povećala svoj utjecaj u nekoliko mjesta na jugu Jemena, osobito u pokrajini Abjan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙