FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pogon PSP Okoli u završnoj fazi utiskivanja plina

ZAGREB, 22. rujna 2011. (Hina) - Podzemno skladište plina d.o.o. (PSP), nacionalni operator sustava skladištenja plina, ulazi u završnu fazu utiskivanja plina u podzemno skladište u Okolima za ogrjevnu sezonu 2011./2012, a do kraja punjenja u skladištu će se naći 553 milijuna prostornih metara plina, što je i verificirani volumen skladišta, izvijestili su iz PSP-a.

Trenutno se u podzemnom skladištu nalazi 530 milijuna prostornih metara plina, a 24. ciklus utiskivanja plina, koji je započeo 1. travnja, trajat će, ovisno o vremenskim prilikama i dnevnoj temperaturi, još dva do pet tjedana.

Iz tvrtke napominju da je u tijeku kapitalni remont jedne radne bušotine kojim se planira ostvariti povećanje njenih kapaciteta, a time i ukupnih izlaznih kapaciteta Pogona PSP Okoli.

Također, obavljeni su kapitalni remonti dviju neaktivnih bušotina koje su osposobljene i opremljene za povratno utiskivanje vode u slojeve iz kojih se proizvede tijekom povlačenja plina iz skladišta. Za površinski dio sustava za pripremu i utiskivanje slojne vode ishođena je lokacijska dozvola, a sama izgradnja sustava se planira u prvoj polovici 2012. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙