FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Globalna ekspanzija povećala prihode i dobit vlasnika brenda Zara

MADRID, 21. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Najveći svjetski lanac trgovina odjećom španjolski Inditex izvijestio je u srijedu o snažnom rastu dobiti i prihoda u prvih šest ovogodišnjih mjeseci, što pripisuje stalnom otvaranju novih trgovina i zapošljavanju novih ljudi.

Taj vlasnik lanca trgovina odjeće brenda Zara u šestomjesečnom razdoblju zaključno s lipnjem ostvario je neto dobit od 717 milijuna eura, što je 14 posto više u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Neto prihodi od prodaje porasli su 12 posto, na 6,2 milijarde eura.

U kratkom priopćenju Inditex je izvijestio da je u prvih šet mjeseci otvorio novih 177 trgovina, čime je ukupan broj trgovina na 78 tržišta širom svijeta uvećan na 5.221. U proteklih 12 mjeseci, zaključno s lipnjem, otvorio je 9.225 novih radnih mjesta, na ukupno 103.201.

Dok su luksuzni brendovi odjeće uglavnom bilježili solidne rezultate u razdoblju krize, mnogi od cjenovno pristupačnijih brendova muku su mučili s prodajom.

Među ostalim brendovima Inditexa nalaze se još Pull&Bear, Massimo Dutti i Berschka.

Grupa je također objavila da Zara idućih mjeseci planira ulazak na tržišta Južnoafričke Republike, Tajvana, Gruzije, Azerbajđana i Perua.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙