FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet uz kavu

ZAGREB, 20. rujna 2011. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

LONDON - Američka pop zvijezda Lady Gaga ima najviše nominacija za glazbene nagrade europskog MTV-ja (EMA), objavljeno je u ponedjeljak. Lady Gaga ima šest nominacija, uključujući za najboljeg pop izvođača, najbolji nastup uživo i najbolju umjetnicu. S četiri je nominacije slijede Katy Perry i Bruno Mars. Britanska pjevačica Adele, najprodavaniji izvođač ove godine u svijetu, ima tri nominacije, jednako kao i kanadska tinejdžerska zvijezda Justin Bieber. Nagrade europskog MTV-ja dijelit će se 6. studenoga u Belfastu u Odyssey Areni. Prošlogodišnju dodjelu u Madridu pratilo je 22.2 milijuna gledatelja putem televizije i još 4.5 milijuna putem interneta.

LOS ANGELES - Američkom glumcu Johnu Travolti ukraden je sportski Mercedes iz 1970. godine u svega nekoliko minuta dok se nalazio na kratkom poslovnom sastanku, objavila je u ponedjeljak policija. Zvijezda "Briljantina" i "Paklenog šunda" parkirala je svoj Mercedes-Benz 280SL u stambenoj četvrti Santa Monice u Kaliforniji u nedjelju, kazao je policijski časnik Richard Lewis. No, kad je izašao iz zgrade njegova automobila nije više bilo. "Parkirao je na ulici u stambenoj četvrti i otišao na desetak minuta", izjavio je Lewis dodajući da je Travolta automobil procijenio na 35.000 dolara (193 tisuće kuna). Policija zasad ne zna jesu li kradljivci pratili Travoltu ili su slučajno naletjeli na automobil. Glumac nije ostavio ključeve u autu.

ZAGREB/LONDON - Tinejdžeri koji gledaju filmove u kojima glumci puše skloniji su tome da i sami počnu pušiti, pokazalo je novo britansko istraživanje koje prenosi BBC. Stručnjaci su uočili tu povezanost nakon što su proveli ispitivanje među 5000 tinejdžera i izjavili su da bi njihovo otkriće trebalo potaknuti zakonodavce da promjene cenzorski dobni prag i filmovima u kojima se puši dodijele oznaku da nije preporučljiv za mlađe od 18. Međutim, aktivisti koji zagovaraju pravo na izbor svakog pojedinca hoće li pušiti kažu da je to neopravdano i besmisleno. Po njihovim riječima, nema dokaza da filmovi koje ljudi gledaju u kinu ili na DVD-u utječu na njihovu odluku o tome hoće li pušiti ili ne. Stručnjaci sa Sveučilišta u Bristolu rekli su da je potreban pristup koji uključuje sve mjere opreza. Nakon što su im prikazali 360 najgledanjih filmova od 2001. do 2005. godine na američkim kino blagajnama, znanstvenici su zaključili da adolescenti koji su gledali filmove u kojima se najviše puši imaju 73 posto više izgleda da i sami probaju cigaretu, odnosno 50 posto veći rizik da postanu aktivni pušači.

SINGAPUR - Kineski poduzetnik iskoristio je posjet trgovini u bescarinskoj zoni u zračnoj luci u Singapuru kako bi kupio još neke "sitnice", među kojima bocu viskija za 200.000 dolara (gotovo 150.000 eura). Boca škotskog viskija Dalmore single malt starog 62 godine, bila je izložena pod zvonom u međunarodnoj zračnoj luci Changiju u tom gradu-državi, po cijeni od 250.000 singapurskih dolara (199.400 američkih dolara). "Samo je dvanaest takvih u svijetu", rekao je u ponedjeljak glasnogovornik zračne luke, dodavši da je Kinez odmah platio polovicu iznosa kako bi bio siguran da će boca biti njegova. Riječ je o "stalnom posjetitelju" Singapura, dodao je glasnogovornik, koji nije htio reći ništa više o sretnom vlasniku. Po podacima Udruge škotskog viskija sa sjedištem u Škotskoj, Singapur je, nakon Sjedinjenih Država i Francuske, treći po veličini uvoznik tog skupocjenog pića. Na tom je mjestu donedavno bila Španjolska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙