FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Orban želi okončati "bankarsku eru"

BUDIMPEŠTA, 19. rujna 2011. (Hina/AFP) - Mađarski konzervativni premijer Viktor Orban želi okončati "bankarsku eru", koja je po njegovoj ocjeni odgovorna za "propast Europe i Mađarske", rekao je za dnevni list Metropol od ponedjeljka.

"Bankarska era uništila je Europu i Mađarsku: zadnjih 15 do 20 godina uvjerili su ljude da je moguće zaduživati se bez posljedica" i da će "uvijek moći dobiti jeftine kredite", rekao je Orban.

"U zemljama kao što su Poljska ili Rumunjska, vlade su dokinule takvu praksu i ograničile zaduživanje u devizama, no u Mađarskoj, vodstvo je odlučilo podržati banke: s promjenom vlade (Orban je izabran 2010., čime je prekinuta vladavine ljevice) pružila nam se prilika da završimo bankarsku eru i zaštitimo prevarene ljude praksom koja na njih prebacuje sve rizike i sve gubitke", rekao je.

Orban je u intervju za besplatni dnevni list napao bankare pošto je njegov ministar financija u petak predstavio proračun za 2012., i mjere štednje kako bi se nadoknadio manjak od 2,7 milijarda eura.

Mađarska valuta forinta je nakon prošlotjednog pada u ponedjeljak opet pala, na najnižu razinu ove godine prema euru, 289,66 HUF/EUR, a prošli je tjedan odnos bio 277 HUF/EUR.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙