FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetska banka priznala NTC kao libijsku vladu

WASHINGTON, 13. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Svjetska banka je u utorak priopćila da je službeno priznala vladajuće Nacionalno prijelazno vijeće (NTC) kao novu libijsku vladu te da je NTC od Svjetske banke, nakon šestomjesečnog rata, zatražio pomoć u obnovi vitalnih usluga i razvoju programa zapošljavanja.

"Kako se Libija počinje oporavljati od ratnog sukoba, od Svjetske banke je zatraženo da predvodi napore na području obnove infastrukture, programa zapošljavanja mladih, uslužnih djelatnosti, javne potrošnje i upravljanja financijama", priopćila je Svjetska banka.

U priopćenju također stoji da je od Svjetske banke zatražena obnova vodenog, energetskog i transportnog sektora te da, u suradnji s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), pomogne u pripremi budžeta i ponovnoj uspostavi bankovnog sektora.

"Spremni smo pomoći narodu Libije", kazao je upravni direktor Svjetske banke Sri Mulyani Indrawati. "Naši stručnjaci već su počeli koordinirati akcije sa svojim partnerima i žurimo da započnemo s poslom", dodao je.

Priznanje bivših pobunjenika kao nove libijske vlade od strane Svjetske banke i MMF-a obično je signal donatorima i investitorima da se angažiraju u toj zemlji. Libijski problemi su jedinstveni jer nakon više desetljeća Gadafijeve vladavine Libija nema uređenu državnu strukturu a državne službe su bile loše vođene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙