FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija: Vojska ubila 5 civila pokraj Homsa

NIKOZIJA, 19. rujna 2011. (Hina/AFP) - Sirijske sigurnosne snage ubile su u ponedjeljak pet civila tijekom pretresa u Al Huli, u pokrajini Homsu, priopćila je sirijska Organizacija za ljudska prava (OSDH).

"Petero građana, među kojima jedna žena, ubijeno je u pucnjavi sigurnosnih snaga koje od nedjelje navečer provode raciju u Al Huli", ističe organizacija u priopćenju.

Usto, 26-godišnji mladić umro je u ponedjeljak u Irbinu, u pokrajini Damasku, od ozljeda zadobivenih u nedjelju u pucnjavi na pogrebnu povorku, rekli su aktivisti.

U nedjelju navečer diljem zemlje su se održali noćni prosvjedi u kojima se pozivalo na rušenje predsjednika Bašara al-Asada, primjerice u Daelu, u okrugu Deri i u više četvrti Homsa, po istim izvorima.

Redarstvene snage su k tome uhitile velik broj ljudi u pokrajini Alepu, u Deir Ezzoru, drugom po veličini gradu u zemlji i u priobalnim gradovima Latakiji i Baniasu.

Sirijske vlasti i dalje guše pobunu protiv režima koja potresa zemlju od 15. ožujka. Po UN-ovim podatcima, u sukobima je poginulo najmanje 2.600 ljudi, većinom civila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙