FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska zabrinuta stanjem u Siriji- traži smjenu Asada

ZAGREB, 31. kolovoza 2011. (Hina) - Hrvatska je u srijedu izrazila duboku zabrinutost nastavkom nasilja u Siriji i pridružila se pozivima međunarodne zajednice predsjedniku Bašaru al-Asadu da odstupi s vlasti i na taj način omogući neophodne promjene kao i povratak mira i stabilnosti u svojoj zemlji, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

"Hrvatska izražava duboku zabrinutost zbog nastavka nasilja u Siriji i pridružuje se pozivima međunarodne zajednice predsjedniku Asadu da odstupi s vlasti i na taj način omogući neophodne promjene kao i povratak mira i stabilnosti u Siriju", piše u priopćenju.

"Umjesto obećanog pokretanja neophodnih reformi, sirijske vlasti nastavljaju koristiti represivni aparat protiv vlastitog naroda. Republika Hrvatska sa zabrinutošću prima izvješća o ubojstvima velikog broja ljudi u sirijskim zatvorima te osuđuje brutalne napade na javne osobe koje kritički progovaraju o režimu, kao i na sveta mjesta poput džamije al Rifai u Damasku", dodaje se u priopćenju.

Hrvatska smatra, ističe se, da nasilje protiv sirijskog naroda mora prestati bez odgode.

Poziv na pobunu upućen je preko Facebooka 15. ožujka u Damasku, a bio je naslovljen 'sirijska revolucija protiv Bašara al-Asada 2011'. Prosvjedi se održavaju pod sloganima "'Sirija bez tiranije, izvanrednog stanja i posebnih sudova' i 'Sirija bez korupcije, krađa i monopola bogatih'. Od početka antivladinih prosvjeda ubijeno je oko 1300 ljudi, a više od 10 tisuća je uhićeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙