FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Korčula: pokazna vježba kod onečišćenja mora

KORČULA, 16. rujna 2011. (Hina) - Županijski operativni centar za provedbu plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u akvatoriju ispred korčulanskog brodogradilišta Leda održao je pokaznu vježbu intervencije kod iznenadnog onečišćenja mora "Korčula 2011".

Cilj je bio uvježbati Županijski operativni centar u planiranju i izvođenju aktivnosti na sanaciji onečišćenja mora te provjeriti spremnost i uporabu opreme za čišćenje onečišćenja i specijaliziranih plovila, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Dubrovačko-neretvanske županije.

Scenarij akcije bio je curenje nafte iz broda privezanog uz obalu te požar koji je naknadno izbio te doveo do ozljeđivanja člana posade.

U akciji su sudjelovali predstavnici Lučke kapetanije Dubrovnik, Lučke uprave Ploče, Pomorskog servisa Ploče, Županijskog centra 112, DVD Korčula, Dom zdravlja Korčula, Županijske lučka uprave Korčula, Grada Korčule, općine Lumbarda i ACI marine u Korčuli a akciju je promatrao i ravnatelj Stožera za provedbu plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja u Hrvatskoj Joško Nikolić.

Po završetku vježbe održana je sjednica Županijskog operativnog centra i svih sudionika vježbe na kojoj je istaknuta potreba za upotpunjavanjem opreme za intervenciju na moru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙