FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed bivših radnika propale Đakovštine

ĐAKOVO, 12. rujna 2011. (Hina) - Nešto više od stotinu bivših radnika nekadašnje Đakovštine, danas tvrtke u stečaju, ispred ulaza u pogon osječke tvrtke Žito koja je kupila većinu imovine Đakovštine, počelo je danas novi val prosvjeda nakon dvomjesečne stanke.

Kako je izjavila Sanja Katić, glasnogovornica Koordinacije za zaštitu radničkih i vlasničkih prava bivših radnika Đakovštine u stečaju, bivši radnici kontinuirano će prosvjedovati sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi vezani za isplatu otpremnina u cijelosti i vlasničkih udjela radnika u propaloj tvrtki.

Dosad je, naime, radnicima tijekom stečaja isplaćeno 35 posto radničkih potraživanja čime bivši radnici nisu zadovoljni, a rješenje za namirenje svojih potraživanja očekuje od Vlade pozivajući se na to da je država bila vlasnik trećine propale tvrtke. Upravo su državi, Vladi i premijerki Jadranki Kosor, bile namijenjene brojne poruke na transparentima s današnjeg prosvjeda.

Od 450 radnika, nas 350 je dobilo otkaz, a ovih dana većina nas ostaje i bez jedinog preostalog primanja nakon otkaza – naknade sa Zavoda za zapošljavanje, pa je zadnji tren da nešto poduzmemo na rješavanju našeg problema, poručila je Katić.

Podršku su radnicima došli su pružiti građani i đakovački gradonačelnik i HDSSB-ov saborski zastupnik Zoran Vinković koji je od predsjednice Vlade zatražio da u saborsku proceduru uputi Zakon o obeštećenju radnika propale Đakovštine. Ako je po hitnom postupku donesen Zakon o obeštećenju radnika Salonita d.d. u stečaju Vranjic, tada to zaslužuju i bivši radnici Đakovštine, poručio je Vinković.

Iako su predstavnici bivših radnika Đakovštine pozvani na sastanak s potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem u srijedu, u 14 sati, u Zagrebu, svoju odluku da danas stupe u prosvjede nisu mijenjali. Do kada će prosvjedovati pred bivšom tvrtkom, poručuju, pokazat će sastanak sa Čobankovićem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙