FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavni cilj oaza Džofra - Sirt i Bani Valid sekundarni

MISRATA, 9. rujna 2011. (Hina/AFP) - Libijski gradovi Bani Valid i Sirt su sekundarni ciljevi, a glavni je cilj oaza Džofra, na jugu zemlje, jer se tamo nalaze brojna skladišta oružja progadafijevih snaga, izjavio je u petak jedan od vojnih zapovjednika Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) u Misrati.

"Ono što nam je važno nisu Sirt i Bani Valid, već je važno dočepati se Džofre zbog skladišta oružja i streljiva", kazao je Mustafa Al-Samou.

U oazi Džofri, na oko 300 kilometara od Misrate, nalaze se tri grada koja su još u rukama snaga odanih Gadafiju: Hun, Sokra i Vadan.

Predsjednik NTC-a Mustafa Abdeldžalil dao je gradovima u oazi ultimatum za pregovore koji "počinju danas i neće trajati više od 48 sati", objasnio je Al-Samou.

"Ući u to područje nama ne predstavlja problem, ali se nadamo da ćemo to učiniti na miroljubiv način", dodao je. Objasnio je da se u oazi Džofra nalazi 280 velikih skladišta oružja i streljiva te da Europljani i Amerikanci žele da to oružje pokupe borci iz Misrate kako ne bi završilo u susjednim zemljama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙