FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljska pozdravlja Gadafijev pad

ZAGREB/VARŠAVA, 22. kolovoza 2011. (Hina) - Poljska je u ponedjeljak pozdravila pad režima Moamera Gadafija te je u ime Europske unije, kojom predsjeda, obećala pomoć Libiji u prijelaznom razdoblju.

"Pozdravljamo kraj 42-godišnje vladavine pukovnika Gadafija u Libiji. Čestitamo Libijcima i Nacionalnom prijelaznom vijeću na svrgavanju režima koji je godinama sponzorirao terorističke skupine odgovorne za mnoge izgubljene nevine živote u raznim zemljama i koji posljednjih mjeseci nije oklijevao upotrijebiti nasilje protiv vlastita naroda", navodi se u priopćenju objavljenom na internet stranici poljskog ministarstva vanjskih poslova.

"Međunarodna zajednica, Europska unija i Poljska, koja trenutno predsjeda Europskim vijećem, spremni su pružiti sveobuhvatnu pomoć partnerima i prijateljima u Libiji u ovom zahtjevnom procesu".

Poljska pri tom upozorava na potrebu očuvanja reda i mira u zemlji te poručuje da svi Libijci trebaju sudjelovati u gradnji novog društva "koje poštuje ljudska prava".

"Uvjereni smo da će pukovnik Gadafi i njegovi najbliži suradnici odgovarati za zločine u Libiji ili pred Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu", ističe poljsko ministarstvo

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙