FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U New Yorku izložba slika Boba Dylana

ZAGREB, 9. rujna 2011. (Hina) - Crteži i slike kultnog američkog skladatelja, pjesnika i glazbenika Boba Dylana nastali tijekom njegove recentne turneje po Japanu, Kini, Vijetnamu i Južnoj Koreji, bit će izloženi koncem mjeseca u galeriji Gagosian u New Yorku, prenosi britanski Guardian.

Dylanov 'Azijski serijal' sadržavat će "prikaze ljudi, uličnih prizora, arhitekture i krajobraza iz prve ruke" ali, češće, "kriptične slike osoba i situacija poput primjerice slika 'Big Brother' i 'Opium' ili 'LeBelle Cascade', koja izgleda kao verzija Manetovog 'Doručka na travi' a u stvari predstavlja scenografsku pozadinu za fotografiranje turista u jednom tokijskom zabavnom prolazu", ističe se u priopćenju galerije.

Dylan je turneju po Aziji odradio ovog proljeća, neočekivano dopustivši vlastima u Kini i Vijetnamu da utječu na program. Ne zna se hoće li izložba uključivati i prikaz polu prazne dvorane pred kojom je nastupao u vijetnamskom Ho Ši Minu.

Široj publici Dylan je svoje slikarstvo prvi put predstavio davne 1970., autoportretom kojim je ukrašena naslovnica njegova desetog studijskog albuma "Self Portrait".

Izložba se otvara 20. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙