FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nove knjige, reizdanja za 10. godišnjicu 11. rujna

NEW YORK, 8. rujna 2011. (Hina/AFP) - Mnogobrojna svjedočanstva, nove analize, sociološke studije i reizdanja pojavila su se na američkom tržištu na temu terorističkih napada 11. rujna u povodu desetgodišnjice tragedije koja će zauvijek ostati upisana u kolektivnom sjećanju Amerikanaca.

Dio knjiga, kao što je "After the Fall" u izdanju sveučilišta Columbije u New Yorku, kompilacija je stotina intervjua ostvarenih u danima i mjesecima nakon napada. Taj "izbor fascinantnih svjedočanstava iznimna je kronološka priča grada i načina na koji se promijenio od 2001", piše nakladnik New Press.

U knjizi "The Eleventh Day: The Full Story of 9/11 and Osama bin Laden", Anthony Summers i Robbyn Swan donose tisuće novijih službenih dokumenata i intervjua, dajući novu perspektivu nakon deset godina refleksije i istraživanja. "To je prvi panoramski pogled na 11. rujna", tvrdi nakladnik Ballantine.

Neki autori, poput Amy Waldman, odabrali su fikciju obrađujući tragediju koja će ostati utisnuta u kolektivno sjećanje Amerikanca.

"The Submission", iz pera te bivše novinarke lista The New York Times, zamišlja što bi se bilo dogodilo da je na natječaju za spomenik 11. rujna bio odabran projekt američkog arhitekta muslimanske vjeroispovijesti.

Brojne knjige nastale su u počast za 3000 žrtava napada.

"9/11: The World Speaks", sadrži više od 200.000 poruka što su ih strani posjetitelji ostavili pri obilasku malog muzeja Tribute WTC, blizu srušenih "blizanaca". Knjiga "The Legacy Letters", zbirka je pisama koje su poginulima u napadima pisale njima bliske osobe.

U povodu desetgodišnjice pojavilo se i nekoliko reizdanja knjiga koje kritički govore o ulozi SAD-a. Prva je knjiga "9-11" u kojoj američki lingvist i intelektualac Noam Chomsky razmatra razloge napada u vrlo kritičkom stajalištu prema američkoj vanjskoj politici.

"The 9/11 Commission Report" (Izvješće istražnog povjerenstva o 11. rujnu), napisano 2004., pojavilo se u novome izdanju i već je na popisu uspješnica The New York Timesa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙