FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

4. Rujanfest na Bundeku od 15. do 25. rujna

ZAGREB, 7. rujna 2011. (Hina) - Od 15. do 25. rujna na Bundeku će se održati 4. Rujanfest čiji organizatori najavljuju tradicionalno raznovrsni program i zabavu za sve, a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je pozvao sve sugrađane i goste grada da upravo na Bundeku zajedno dočekaju jesen.

"Drago mi je i veselim se što ćemo jesen dočekati na Bundeku, najljepšem parku u Zagrebu, kada se od 15. do 25. rujna održava Rujanfest. Ovdje ćemo biti 10-ak dana, četvrti put za redom", kazao je Bandić na konferenciji za novinare na Bundeku gdje je prije nekoliko godina osobno sadio stabla kestena. "Zamislite kako će tek lijepo biti za 35 godina", dodao je te pozvao Zagrepčane da dođu u što većem broju i izrazio nadu da će ondje, 15. rujna, slaviti i pobjedu Dinama nad madridskim Realom.

Tijekom desetak dana na Rujanfestu, koji se održava pod motom "Zabava za sve", nastupit će pop, rock i techno glazbenici te tamburaši. Na glavnoj pozornici nastupit će Colonia, Neno Belan, Marjan Ban i Diktatori, Jasmin Stavros, Zvonko Bogdan, Željko Joksimović, Neda Ukraden, Crvena jabuka, Jole, Slavonske lole, Dražen Zečić i Maja Šuput.

Generalni pokrovitelj je Zagrebačka pivovara, a manifestaciju logistički i financijski podupire Grad Zagreb.

Grad je potpomogao Rujanfest kroz projekte Turističke zajednicu Grada Zagreba sa 160.000 kuna, a gradonačelnik Bandić obećao je i "kunu više", onoliko koliko bude više sadržaja, jer, rekao je, to naši sugrađani zaslužuju.

Rujanfest će ove godine najaviti vesela povorka koja u subotu, 10. rujna, kreće od Zagrebačke pivovare Ilicom do Trga bana Jelačića gdje će biti dvosatni program kulturno-umjetničkih društava i kulturnog stvaralaštva Grada Zagreba, a građanime će se dijeliti besplatno pivo i pereci, najavio je izvršni organizator Rujanfesta Darko Fuček te najavio da na manifestaciji očekuju ukupno 300 tisuća posjetitelja.

Drago Topolovac iz ZAFAS-a je dodao da će u povorci biti 900 izvođača i članova KUD-ova, limena glazba, kuburaši, kočije i konjanici i izrazio nadu da će povorka postati tradicionalna.

Na Rujanfestu će biti i rock/bikers pozornica gdje će, uz ostale, nastupiti i Elemental i Gustafi, a svoje će specijalitete ponuditi Vukovarska, Sarajevska i Zagrebačka kuća te BC - kuća dobrog piva, Trubač kuća i Kuća leskovačkog roštilja, Urbana kuća, Slavonska kuća...

Na konferenciji za novinare bila je i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić-Vukičević koja je naglasila da zagrebačka jesen ne bi bila to što jest, bez obzira na mnogobrojne programe u sportu i kulturi, bez Rujanfesta. "U zemlji i regiji postali smo prepoznatljivi i odredište gdje ne samo Zagrepčani nego i drugi dolaze i uživaju u bogatom kulturno i gastronomskoj ponudi", zaključila je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙