FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijerka otvorila novu radioterapijsku jedinicu na onkologiji splitskoga KBC-a

SPLIT, 31. kolovoza 2011. (Hina) - Premijerka Jadranka Kosor danas je otvorila novu radioterapijsku jedinicu na odjelu za onkologiju i radioterapiju splitskoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC), vrijednu 82 milijuna kuna, za što je novac izdvojila hrvatska vlada.

"Znam da s puno požrtvovnosti radite svoj posao", rekla je premijerka osoblju bolnice te pozdravila sve pacijente odjela za onkologiju uz najbolje želje da ozdrave.

"Mislim da je novac koji je uložen u aparate za ovaj odjel važan korak naprijed u Splitu jer je to i ulaganje u hrvatsko gospodarstvo. U protekle dvije teške godine smo, unatoč štednji i odricanju, nastavili ulagati u zdravstvo a samo u ovu bolnicu je uloženo oko 150 milijuna kuna", rekla je prilikom otvorenja odjela premijerka Jadranka Kosor.

Liste čekanja za zračenje malignih bolesti trebale bi se u splitskoj bolnici smanjiti zahvaljujući otvaranju novog odjela, rekao je ravnatelj splitskoga KBC-a Dujomir Marasović, ističući da bi se trebala povećati kvaliteta liječenja jer bolnica sada ima dva nova akceleratora te dva CT simulatora s potpunom informatičkom opremom. "Pacijenti više neće trebati dugo čekati, niti ići u druge centre", dodao je Marasović.

Predstojnik odjela onkologije splitskoga KBC-a Eduard Vrdoljak rekao je navodeći da se danas čak 63 posto bolesnika od karcinoma može izliječiti kako je često, kao i njegovi kolege, bio frustriran što svoje pacijente nije mogao na vrijeme staviti na zračenje.

"Unatoč teškim vremenima, 500 milijuna kuna je uloženo u dijagnosticiranje i uspješno liječenje raka. Prostor, oprema i kadar nam daje mogućnost da liječimo na najbolji mogući način, a centar je na vrhunskoj svjetskoj razini. Radit ćemo u interesu pacijenata i dat ćemo sve od sebe da budemo akademski, klinički i znanstveno najbolji", istaknuo je Vrdoljak.

Premijerka Kosor je u splitskom KBC- u bila u pratnji ministara Darka Milinovića, Božidara Kalmete i Branka Bačića te župana Ante Sanadera i dogradonačelnice Anđelke Visković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙