FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bebić s islandskim predsjednikom Grimssonom

ZAGREB, 6. rujna 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić sastao se u utorak u Reykjaviku s islandskim predsjednikom Olafurom R. Grimssonom s kojim je razgovarao o europskim integracijama, hrvatskimm iskustvima u pristupnim pregovorima s Europskom unijom te suradnji malih i srednje velikih zemalja u Europi, priopćio je saborski ured za odnose s javnošću.

Bebić se nalazi u trodnevnom službenom posjetu Islandu, zemlji koja je prva priznala Hrvatsku u prosincu 1991.

"Prioritet islandske vanjske politike je jačanje te koordinacija suradnje malih i srednje velikih europskih zemalja na pitanjima od zajedničkog interesa", istaknuo je prema priopćenju islandski predsjednik, dodavši kako raznolikost Europe danas ustvari čini mozaik različitih naroda, kultura i tradicija koje je potrebno očuvati.

Bebić je kazao da Hrvatska prepoznaje potencijal suradnje malih i srednje velikih zemalja unutar Europe s ciljem ostvarenja svojih specifičnih ciljeva.

"Sukladno tome vodimo i svoju regionalnu politiku", rekao je Bebić. Dodao je da Hrvatska želi da susjedne zemlje na jugoistoku Europe dijele jednake vrijednosti i slijede put europskih integracija, a s ciljem trajnog mira i političke te gospodarske stabilnosti na tom području.

Na kraju susreta, predsjednik Grimsson je izrazio uvjerenje da će posjet saborskog izaslanstva Islandu biti produktivan, jer su obje zemlje zainteresirane za jačanje i proširenje političke i gospodarske suradnje, osobito na području korištenja geotermalne energije, ribarstva te zaštite okoliša, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙