FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Propali pregovori u Gadafijevom gradu pod opsadom

BANI WALID, 4. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Razgovori o prevladavanju neodlučenog stanja oko libijskog grada Bani Walida koji je pod opsadom ustanika su propali, rekao je pregovarač ustanika koji nastoje uhvatiti Moamera Gadafija.

"Kao glavni pregovarač sada nemam ništa za ponuditi. S moje strane pregovori su gotovi", rekao je Abdalah Kanšil novinarima na lokaciji ranijih pregovora s plemenskim vođama iz grada, jednog od posljednjih uporišta pristaša Moamera Gadafija. Do komentara druge strane nije se moglo doći.

"Oni su rekli da ne žele razgovarati, prijete svakome tko se kreće. Postavljaju snajpere na visoke zgrade i u maslinike, imaju veliku vatrenu moć. Na kraju smo nudili mnogo kompromisa", rekao je Kanšil.

"Ostavit ćemo odluku zapovjednicima na terenu, a NTC-u (Nacionalnom prijelaznom vijeću) da odluči što činiti dalje", rekao je Kašil.

On je rekao da vjeruje da su dvojica Gadafijeveih sinova i njegov glasnogovornik Musa Ibrahim u Bani Walidu.

Plemenski vođe iz Bani Walida došli su pregovarati nakon što je glasnogovornik NTC-a prethodnog dana više puta rekao da su razgovori završeni i da se spremaju napasti.

Članovi NTC-a su iznosili nagađanja da se u gradu možda skrivaju članovi Gadafijeve obitelji, pa možda i sam bivši libijski čelnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙