FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska pozdravlja završno napredovanje libijskih pobunjenika

PARIZ 21. kolovoza 2011. (Hina/Reuters) - Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy u nedjelju je izrazio priznanje libijskim pobunjenicima koji se bore protiv Moamera Gadafija oko glavnog grada Tripolija i potvrdio punu potporu Francuske za njihove ciljeve.

"U trenutku odlučujućih zbivanja u regiji Tripolija, i u samom Tripoliju, te drugdje u Libiji, predsjednik pozdravlja hrabrost pobunjeničkih boraca i Libijaca koji su se digli na ustanak", kaže se u priopćenju iz Sarkozyeva ureda. "On ih još jednom uvjerava u punu potporu Francuske, kako bi postigli oslobađanje svoje zemlje od tlačenja i diktature", ističe se u priopćenju.

Pobunjenici se nalaze na oko 25 km zapadno od Tripolija, nastojeći pomoći svojim suborcima u gradu koji su prošle noći najavili početak konačnog obračuna.

Gadafi je priznao da su pobunjenici već u Tripoliju, ali ih je odbacio kao "štakore" i rekao da neće odustati.

Francuska predvodi vojnu intervenciju Zapada u Libiji i bila je prva strana sila koja je odbacila Gadafija i formalno priznala pobunjenike, čije najnovije napredovanje naznačuje odlučujuću fazu u šest mjeseci krvavih sukoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙