FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umag: otvoren 2. hrvatski triennale keramike

UMAG, 2. rujna 2011.(Hina) - U Pučkom otvorenom učilištu u Umagu večeras je svečano otvoren 2. hrvatski triennale keramike na kojem će 55 umjetnika predstaviti 79 djela, a svoje radove predstavit će i učenici Graditeljske škole Čakovec i UPI keramika.

Hrvatski triennale keramike, koji se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Vlade Jadranke Kosor, koncipiran je kao putujuća izložba. Najprije je od 17. lipnja do 7. srpnja prikazan u zagrebačkoj Galeriji Zvonimir, zatim u Zavičajnom muzeju Našice od 4. do 31. kolovoza te je do sada izazvao veliko zanimanje publike i kulturne javnosti. Nakon Umaga prikazat će se još u Čakovcu, Ivanić Gradu, Bjelovaru, Šibeniku, Krapini, Križevcima i Bihaću te vjerovatno u još jednom inozemnom gradu.

Dobar dio ovogodišnjih izlagača nastupio je i na prvome izdanju no, među ovogodišnjim sudionicima ima i debitanata. Svi oni, kako je prilikom otvaranja istaknula ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta "Ante Babić" u Umagu Sanja Benčić, "zajedno potvrđuju široke izražajne mogućnosti svog likovnog medija".

"Zato na ovogodišnjoj izložbi imamo i figurativna i apstraktna djela, dopadljive radove, robusne i krhke forme" - kazala je Benčić dodavši kako će osim Zagreba ova izložba obići još niz drugih hrvatskih gradova.

Po njezinim riječima, iako nije lako stvarati u vremenima kada ionako skromno domaće likovno tržište proživljava još jedno kritičko razdoblje, domaći su majstori keramike svojim djelima zaintrigirali publiku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙