FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija mora provesti strukturne reforme - Trichet

RIM, 2. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Italija mora provesti strukturne reforme i održati obećanje dano prošlog mjeseca da će smanjiti deficit i povećati fleksibilnost svog gospodarstva, upozorio je predsjednik Europske središnje banke Jean-Claude Trichet.

U intervjuu za talijanski poslovni dnevnik Il Sole 24 Ore u petak Trichet je kazao da su mjere najavljene 5 kolovoza, kada je premijer Silvio Berlusconi obećao da će uravnotežiti proračun do 2013., iznimno važne.

"Stoga je neophodno da se ciljevi najavljeni radi poboljšanja javnih financija u potpunosti potvrde i ostvare", kazao je.

Trichet nije izravno komentirao paket mjera štednje u vrijednosti 45,5 milijardi eura, koji je trenutno na razmatranju u parlamentu, ali je rekao da je bitno da Italija provede mjere koje će joj omogućiti da u potpunosti iskoristi svoj srednjoročni i dugoročni potencijal.

Istaknuo je također da je talijanski gospodarski rast "razočaravajući", te da su potrebne strukturne reforme.

"Moja poruka je jasna: važno je da se provedu sve mjere koje će omogućiti potpuno iskorištavanje talijanskog potencijala u srednjoročnom razdoblju", kazao je.

Parlament je prošlog mjeseca usvojio paket mjera štednje u rekordnom roku kako bi smirio paniku na tržištu koja je naštetila talijanskim obveznicama i podigla troškove zaduživanja na neodrživu razinu slijedom zabrinutosti u vezi s ogromnim talijanskim dugom.

Trenutno je program na doradi, nakon što se našao na udaru kritika između ostalog i u udruženju poslodavaca Confindustria, gdje su ga u četvrtak ocijenili "slabim i neadekvatnim“.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙