FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mercatoru sindicirani kredit od 137,6 mln eura za restrukturiranje ročnosti duga

LJUBLJANA, 2. rujna 2011.(Hina) - Slovenski trgovački lanac Mercator potpisao je ugovor o sindiciranom kreditu u ukupnom iznosu od 137,6 milijuna eura radi restrukturiranja dijela svojih kratkoročnih financijskih obveza u dugoročne, objavio je Mercator u petak na web-stranicama Ljubljanske burze.

Najvećim sindiciranim kreditom dosad, skupina Mercator smanjuje svoje kratkoročne financijske obveze, pri čemu se nije povećala iznos ukupnog zaduženja, ali je smanjila kreditni rizik i povećala stabilnost svog poslovanja, navodi se u priopćenju.

Banke sa sjedištem u Sloveniji sudjelovale su u sindiciranom kreditu sa 45 milijuna eura, a ostalo su osigurale inozemne banke. Organizaciju postupka osiguranja sindiciranog kredita vodile su austrijska Raiffeisen banka i slovenska Nova Ljubljanska banka (NLB).

Sredstva će se realizirati u dvije tranše, jednom s ročnošću od 4 godine i otplatom glavnice u jednokratnom iznosu, te drugom u kojoj je dospijeće za otplatu također četiri godine, ali se glavnica otplaćuje u polugodišnjim terminima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙