FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodik potvrdio dolazak na sastanak u Mostaru

MOSTAR, 1. rujna 2011. (Hina) - Predsjednik Republike Srpske i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik potvrdio je u četvrtak da će se odazvati pozivu na zajednički sastanak vodećih stranaka u BiH sazvan u Mostaru sljedeći tjedan, kazavši da će inzistirati da srpskoj strani pripadne mjesto šefa diplomacije a vodećim hrvatskim strankama mjesto predsjednika vijeća ministara.

Dva HDZ-a sazvala su za utorak 5. rujna sastanak kako bi se pokušao postići napredak u uspostavi vijeća ministara, koje nije ustrojeno jedanaest mjeseci nakon izbora u toj zemlji.

"Mjesto predsjednika vijeća ministara pripada Hrvatima. Tu prije svega mislim na autentične političke predstavnike iz dvaju HDZ-a", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Pri tome je objasnio kako srpska strana inzistira na mjestu šefa diplomacije i još tri resora dok bi bošnjačkim strankama SDP-u BiH i SDA pripala tri ministarska mjesta.

Odbacio je mogućnost da mjesto šefa diplomacije pripadne čelniku SDP-a BiH Zlatku Lagumdžiji.

Prema navodima iz HDZ-a BiH, dolazak na sastanak u Mostaru koji organiziraju čelnici HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. Dragan Čović i Božo Ljubić potvrdili su predsjednici SNSD-a Milorad Dodik, SDS-a Mladen Bosić te Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić. Očekuje se odgovor čelnika SDP-a BiH Zlatka Lagumdžije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙