FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HT: moramo se prilagođavati tržištu

ZAGREB, 1. rujna 2011. (Hina) - U Hrvatskom telekomu (HT) začuđeni su današnjim istupom Hrvatskog sindikata telekomunikacija čiji su čelnici upozorili na mogućnost nastavka otpuštanja u HT-u, te ističu da se kompanija mora prilagođavati izazovnom stanju na tržištu.

U HT-u kažu da su začuđeni ovakvim istupom Hrvatskog sindikata telekomunikacija (HST), iako razumiju njihov nemir.

"HST dugo godina rješava probleme do kojih dolazi u odnosu poslodavca i sindikata dijalogom, pa zna da će tako biti i ovaj put", ističu iz HT-a u komentaru na današnji istup čelnika HST-a.

Naglašavaju kako je situacija na tržištu za mnoge kompanije, pa tako i za HT, izazovna te je logično da pritisak na tržištu stvara i određeni pritisak na promjene unutar kompanije.

To su, kažu, normalne okolnosti poslovanja u današnje krizno vrijeme.

"U telekom sektoru s novim tehnologijama mijenjaju se uvjeti poslovanja i potrebe tržišta te je logično da im se kompanija prilagođava ili u suprotnom, gubi utakmicu", ističu iz HT-a.

Dodaju i kako se u HT-u ozbiljno i puno radi, ali i da bi u toj tvrtki mnogi htjeli raditi, što, kako navode, potvrđuju i nezavisna istraživanja po kojima je HT već godinama među najpoželjnijim poslodavcima u Hrvatskoj.

Također naglašavaju da posao rade maksimalno odgovorno, u potpunosti u skladu sa zakonom te s ciljem osiguranja stabilnog poslovanja i vrijednosti za svoje korisnike, zaposlenike te sve dioničare kojih je, uz DT, više od 220.000.

Ujedno podsjećaju da je u HT-u na snazi kolektivni ugovor s definiranim pravima zaposlenika u čijem donošenju su sudjelovali i predstavnici HST-a te ga potpisali prije nekoliko mjeseci.

Čelnik tog sindikata Juko Cikojević pozvao je na današnjoj konferenciji za novinare sindikate u HT-u da se suprotstave novom otpuštanju radnika koje će, kako je uvjeren, uslijediti početkom iduće godine.

Prema njegovim riječima, od 11.400 zaposlenih u vrijeme kada je Deutsche Telekom kupio HT, preostalo je 5.700 radnika. Ove godine otpušteno ih je 300 radnika, a nakon 1. siječnja otkaze bi moglo dobiti i više od 300 radnika, smatra Cikojević.

Na istoj konferenciji, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever ocijenio je da predsjedniku Uprave HT-a Ivici Mudriniću nije mjesto u Gospodarskom savjetu predsjednika Republike Ive Josipovića. Kako je objasnio, Mudrinić provodi suprotnu poslovnu politiku od one za koju se zalaže Josipović to jest umjesto zapošljavanja i otvaranja novih radnih mjesta nastavlja s otpuštanjima i politikom u potpunosti podređenoj profitu, nauštrb radnih i socijalnih prava zaposlenih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙