FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pankretić potpisao ugovor za vodovod u Bariloviću

DUGA RESA, 31. kolovoza 2011. (Hina) - Potpredsjednik vlade Republike Hrvatske ministar regionalnoga razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić potpisao je danas milijun kuna vrijedan Ugovor između Ministarstva i Komunalnog poduzeća Duga Resa za izgradnju vodovodnoga sustava u Bariloviću.

Govoreći o investicijama Pankretić je kazao da bez njih nema izlaska iz gospodarske krize, te da je Vlada Republike Hrvatske toga itekako svjesna. Podsjetio je načelnike i gradonačelnike da uskoro slijedi potpisivanje ugovora iz programa EIB 3 za takozvanu društvenu infrastrukturu, gradnju dječjih vrtića i umirovljeničkih domova ukupne vrijednosti 400 milijuna kuna, te da pripreme te projekte.

Dožupan Ivan Banjavčić je, govoreći o današnjem ugovoru, istaknuo važnost kako se s gradnjom vodovoda, kao osnovnom životnom potrebom, poboljša ukupna infrastruktura u općini Barilović koja ima velik i slabo nastanjen prostor, sve s ciljem da se stanovništvo zadrži i vrati te da se razvije taj ruralni prostor.

Načelnik Općine Barilović Dražen Peraković kazao je da će se s danas dobivenih milijun kuna graditi vodovod Mjesnoga odbora Leskovac i zaseoka Križ Koranski u dužini od 1.300 metara s prepumpnom stanicom. To je predzadnja faza, a zadnja faza bi bila ona od još 1.500 metara s kojima će se Mjesni odbor Leskovac spojiti s Mjesnim odborom Šćulac, gdje postoji lokalni vodovod.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙