FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smokvica i Čara treći dan bez vode

KORČULA, 20. kolovoza 2011. (Hina) - Požarište između Čare i Smokvice na otoku Korčuli iscrpilo je i posljednje kapi vode u spremnicima vodovoda Blato, odakle se voda distribuira i do potrošača u Smokvici i Čari, gdje je veći dio potrošača već treći dan bez vode.

Mladen Marelić tajnik Mjesnoga odbora Čara negoduje iznoseći nelogičnost u trenutnoj isporuci vode. Iz vodovoda u Blatu se opskrbljuje cijeli zapadni dio otoka uz Mjesne odbore Blato, Vela Luka, Smokvica i Čara. I sada u nestašici vode Blato i Vela Luka imaju potrebne količine, a mi u Čari umjesto dosadašnjih ljetnih potreba oko 20 vagona dnevno, dobivamo samo šest vagona i to noćnim punjenjem, kaže Marelić.

Posebno je pogođena urbanizirana turistička uvala Zavalatica, gdje se odmara stotine turista, a gornje kuće i u Čari i Zavalatici su bez ikakve opskrbe.

U ime Mjesnoga odbora Čare upućen je zahtjev gradskoj upravi i direktoru vodovoda da se do rješenja spomenute nestašice angažira brod vodonosac ili da svim potrošačima bude ista redukcija.

Zanimljivo je spomenuti da je Čara jedino mjesto u gradskoj zajednici, pa i na otoku koje još nije spojeno na regionalni vodovod, jer se izgradnja vodovoda financira sredstvima Grada, pak je do opskrbe izgrađena vodosprema.

Čara je spojena na vodovod Smokvica, a ona na Blato. Sustav iz Korčule prema Blatu je u pripremi (vodovod Račišće-Babina) koje čeka realizaciju čime bi i ova mjesta konačno mogla gasiti žeđ vodom iz Neretve.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙