FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Virovitica: Ministarstvo turizma sufinancira opremanje prostora Visoke škole za menadžment u turizmu

VIROVITICA, 31. kolovoza 2011. (Hina) - Ministar turizma Damir Bajs i dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici Vesna Bedeković potpisali su danas ugovor kojim to ministarstvo s pola milijuna kuna sufinancira opremanje prostora u koji će se Visoka škola preseliti u zgradu bivše virovitičke vojarne.

Rezultati turističke sezone ove su godine bolji od očekivanja, rekao je ministar Bajs i naglasio da je Hrvatska s turističkim rezultatima četvrti put za redom bolja od Europe te da je u turizmu ove godine zaposleno 14 posto više ljudi nego lani.

I dalje se ulaže u kontinentalni turizam koji bi trebao produžiti turističku sezonu, a Virovitičko-podravska županija, rekao je ministar Bajs, među aktivnijima je u povlačenju novca namijenjenog turizmu.

Uz županijske programe, Ministarstvo turizma pomagalo je, kazao je, i programe brojnih turističkih poduzetnika te je za razvoj turizma u toj županiji izdvojilo više od 20 milijuna kuna.

Naglasio je da razvoju turizma pomaže i Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici svojim programom menadžmenta u ruralnom turizmu. Razvojem te jedine visokoobrazovne škole u Virovitičko-podravskoj županiji zadovoljan je i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Radovan Fuchs koji je naglasio kako se nada da će se u Virovitici za nekoliko godina otvoriti veleučilište.

Ministri Bajs i Fuchs sudjelovali su i na otvorenju Centra za održivi razvoj Virovitičko-podravske županije.

Centar se nalazi u obnovljenoj zgradi nekadašnjeg katastra, s uredima županijske turističke zajednice, agencije za regionalni razvoj Vidre i Javne ustanove za zaštićene prirodne vrijednosti Virovitičko-podravske županije.

Obnova i opremanje Centra financirani su novcem Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙