FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 28. kolovoza 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

NEW YORK - Uragan Irene, koji je dosad odnio sedam života na američkoj istočnoj obali, u nedjelju je ujutro stigao do New Yorka prekinuvši završne pripreme za posljednji teniski Grand Slam sezone, US Open koji će se od 29. kolovoza do 11. rujna održati u tom gradu. Upitno je hoće li uopće turnir startati prema planu. U New Yorku je zaustavljen javni prijevoz, prvi put u povijesti zbog vremena, a zatvorene su i sve gradske zračne luke. Oko 370 tisuća ljudi primilo je naredbu za evakuacijom, a u subotu navečer svi restorani i barovi na Manhattanu bili su zatvoreni, sve predstave na Broadwayju otkazane, nijednog turista nije bilo na Times Squareu. Newyorčani su napustili ulice i sklonili se s puta rijetkom uraganu u svom gradu, tek petom otkako postoje meteorološki podaci. Zatvoren je i USTA Billie Jean King National teniski centar u Flushing Meadowsu. Sve teniske konferencije, među kojima i one Serene Williams i prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića su otkazane, a tenisačima je poručeno neka si pronađu alternativna mjesta za trening. Organizatori su bili prisiljeni otkazati i tradicionalni "Arthur Ashe Kids Day", te još nekoliko marketinških aktivnosti. "Situacija je vrlo napeta, jer nitko ne zna kojom će jačinom uragan udariti. Nije mi svejedno jer sam u New Yorku sa cijelom obitelji," kazao je švicarski tenisač Roger Federer. Strah nije skrivao niti britanski tenisač Andy Murray. "Najgora je ova neizvjesnost. Ovoga nema u Velikoj Britaniji, tamo vrijeme nikada nije tako loše," kazao je Škot.

ZAGREB - Nastavlja se lov Chelsea na hrvatskog reprezentativca Luku Modrića. Prema navodima engleskog tiska 'Bluesi' sada nude Tottenhamu 45 milijuna eura odštete. Do konca prijelaznog roka još su četiri dana i na Stamford Bridgeu nemaju previše vremena kako bi konačno slomili otpor Spursa. Na White Hart Laneu za sada šute. Tottenhamov predsjednik Daniel Levy do sada je već odbio tri ponude Chelsea, no Roman Abramovič ne posustaje. Chelsea je prvo ponudio 25 milijuna eura, pa 30 milijuna eura, a zatim i 35 milijuna eura, te veznjaka Yossia Benayouna. Sada je na stolu ček s iznosom od 45 milijuna eura. Lukinu želju za prelaskom u Chelsea, Levy je pokušao ugasiti povišicom. Tako bi hrvatski veznjak trebao zarađivati oko 100.000 eura tjedno što je povišica od 23.000 eura. I dok je sudbina oko Modrićeve promjene kluba još uvijek neizvjesna, Chelsea je kupio mladog meksičkog reprezentativca Ulisesa Davilu. Dosadašnji veznjak C.D. Guadalajara potpisao je za londonski sastav ugovor na pet godina. Davila je član meksičke U-20 reprezentacije koja je na nedavnom svjetskom prvenstvu u Kolumbiji osvojila treće mjesto. Davila je peto pojačanje Chelsea ovoga ljeta nakon što su na Stamford Bridge stigli Thibaut Courtois, Romelu Lukaku, Oriol Romeu i Juan Mata.

PARIZ - Branič urugvajske nogometne reprezentacije Diego Lugano (30) napustio je redove Fenerbahčea i karijeru će nastaviti u Paris St. Germainu. Kapetan urugvajske vrste je odlučiio napustiti Fener nakon što je turski klub zbog namještanja rezultata u nacionalnom prvenstvu izbačen iz Lige prvaka. Za PSG je potpisao ugovor na četiri godine, a Turcima će pripasti 3.5 milijuna eura odštete. Lugano je u Istanbulu proveo pet godina, a igrao je i za Sao Paulo, Plazu Coloniu i Nacional. Lugano je osmo pojačanje pariškog kluba koji je ovoga ljeta potrošio 90 milijuna eura. Prije njega na Park Prinčeva stigli su i Javier Patore i Salvatore Sirigu iz Palerma, Mohamed Sissoko iz Juventusa, Jeremy Menez iz Rome, Blaise Matuidi iz St Etiennea, Milan Biševac iz Valenciennesa, te Kevin Gameiro iz Lorienta.

DAEGU - Rus Valerij Borčin osvojio je zlatnu medalju u brzom hodanju na 20 kilometara na svjetskom atletskom prvenstvu u korejskom Daegu obranivši tako naslov osvojen prije dvije godine u Berlinu. Borčin je slavio i na olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine potvrdivši svoju dominaciju u ovoj disciplini. Drugo mjesto osvojio je njegov sunarodnjak Vladimir Kanajkin, dok je treći bio Kolumbijac Luis Fernando Lopez. U kvalifikacijama utrke na 400 metara najbolje vrijeme sezone ostvario je Amerikanac LaShawn Merritt (44.35), koji se vratio atletici u srpnju ove godine nakon suspenzije zbog dopinga. Međutim, više od njegovog rezultata odjeknuo je nastup paraolimpijca Oscara Pistoriusa koji je ostvario 14. rezultata kvalifikacija i izborio plasman u polufinale. Pistorius je prvi sportaš s invaliditetom koji je nastupio na svjetskom atletskom prvenstvu. Pistorius je rođen bez obje fibule i noge su mu amputirane već u prvoj godini. Sa 11 godina dobio je prve proteze na koje se tako dobro navikao da je počeo igrati ragbi za školski tim, kao i vaterpolo te tenis. Trenirao je hrvanje u klubu. "Blade Runner", kako zovu Pistoriusa, trči uz pomoć posebnih proteza 'gepardica' napravljenih od specijalnih ugljikovih vlakana.

INDIANAPOLIS - Australac Casey Stoner na Hondi, Španjolac Mark Gonzalez na Suteru i Španjolac Nicolas Terol na Apriliji startat će s najboljih poziciji na današnjoj Velikoj Nagradi SAD u motociklizmu koja se boduje u poretku za svjetsko prvenstvo. Stoner je u kvalifikacijama klase MotoGP slavio s novim rekordom staze (1:38.850) ispred Amerikanca Bena Spiesa (Yamaha), dok je treći bio svjetski prvak Španjolac Jorge Lorenzo (Yamaha). Četvrto mjesto zauzeo je Španjolac Dani Pedrosa (Honda), peti je bio Talijan Andrea Dovizioso (Honda), a šesti Amerikanac Colin Edwards (Yamaha). Novo razočaranje je doživio bivši svjetski prvak Talijan Valentino Rossi (Ducati), koji je prvo pao, a potom je s rezervnim motorom osvojio tek 14. mjesto u kvalifikacijama. U klasi Moto2 najbolju startnu na 12. utrci sezone imat će Španjolac Mark Marquez (Suter), drugo vrijeme je ostvario Talijan Simone Corsi (FTR Moto), a treći je bio njegov sunarodnjak Andrea Iannone (Suter). U najslabijem razredu, klasi do 125 ccm, prvo mjesto u kvalifikacijama je osvojio Španjolac Nicolas Terol (Aprilia) ispred Nijemca Sandra Cortesea (Aprilia) i Francuza Johanna Zarca (Derbi).

NEW HAVEN - Prva tenisačica svijeta Dankinja Caroline Wozniacki pobjednica je WTA teniskog turnira u New Havenu. U finalnom susretu pobijedila je Čehinju Petru Cetkovsku 6:4, 6:1. Za Dankinju je to četvrti uzastopni trijumf u New Havenu, šesti naslov ove godine i već 18. u karijeri. Posljednja igračica koja je na nekom turniru slavila četiri puta uzastopce bila je Amrikanka Venus Williams, također u New Havenu i to od 1999. do 2002. godine. Wozniacki je postala i 21. tenisačica u povijesti koja je samo od turnirskih nagrada zaradila više od 10 milijuna dolara. Listu predvodi Serena Williams sa 33.3 milijuna dolara zarađenih na turnirima. Za njezinu suparnicu, 26. godišnju Čehinju ovo je bilo prvo WTA finale.

PARIZ - Skorašnji protivnik zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka, Lyon pobijedio je Montpellier 2:1 u susretu četvrtog kola Le Championnata. Strijelci za 'lavove' bili su Miralem Pjanić u 49. minuti i Jerémy Pied sedam minuta prije kraja utakmice, dok je gol za vodeći sastav francuskog prvenstva postigao Henri Bedimo Nsame u 90. minuti. "Lavovi" su do pobjede stigli vrlo teško. Montpellier je dominirao veći dio utakmice, imao je i dvije vratnice, no bodovi su ipak ostali na Gerlandu. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odigrao je za Lyon cijeli susret. Na ljestvici i dalje vodi Montpellier sa devet bodova, Lyon se probio na drugo mjesto s bodom manje, a zatim slijede Toulouse, St Etienne i Lorient sa po sedam bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙