FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela berba jabuka u Moslavini

SISAK, 27. kolovoza 2011. (Hina) - U organizaciji Županijske udruge voćara, vinogradara i povrtlara Velike Ludine danas je u voćnjaku obitelji Faltis u Katoličkom Selišću, u Sisačko-moslavačkoj županiji, ubiranjem prvih plodova označen početak sezone berbe jabuka u Moslavini.

Prve su jabuke u sklopu sedmog izdanja manifestacije "Oj, jabuko crveniko" ubrali sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel, kao izaslanica visokog pokrovitelja manifestacije hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Josip Kraljičković i načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović.

Državni tajnik Kraljičković istaknuo je da su poljoprivrednici Sisačko-moslavačke županije lani ostvarili državne potpore u iznosu od gotovo 170 milijuna kuna, a 289 poljoprivrednika s područja Općine Velika Ludina dobilo je 5,3 milijuna kuna.

Županica i predsjednikova izaslanica rekla je kako je pred državom ozbiljna zadaća nadzora uvozničkog lobija. Dodala je kako bi se jabuke iz Ludine kao kvalitetan proizvod trebale otkupljivati u cijelosti te da bi trebao poboljšati organizirani plasman kako bi se pomoglo domaćim proizvođačima voća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙