FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dona trgovina planira otkupiti svu industrijsku jabuku

ZAGREB, 25. kolovoza 2011. (Hina) - Predstavnici tvrtke Dona trgovina, koja se bavi proizvodnjom pića i preradom voća i povrća, na današnjem su susretu s novinarima najavili da planiraju otkupiti sve količine domaće industrijske jabuke koje budu u ponudi.

Planiramo otkupiti sve što se ponudi, kaže direktor prodaje tvrtke Andrija Klarić.

Dodaje kako su zahvaljujući dobroj sezoni lani uspjeli povećati izvoz.

Zahvaljujući tome što je Ministarstvo poljoprivrede prošlih godina subvencioniralo industrijsku jabuku, mi kao proizvođač smo uspjeli dobiti neke izvozne ugovore za sok, primjerice za slovenski Mercator, jer smo bili konkurentni cijenom, ističe Klarić.

Ocjenjuje kako je prošla godina bila onakva kakvu bi svi stalno željeli - da zaradi proizvođač jabuke, prerađivač i proizvođač finalnog proizvoda.

Za ovu godinu ne znaju kakve su namjere Ministarstva poljoprivrede, niti se zna kolika će biti otkupna cijena jabuke, no očekuju da će se to znati na međunarodnom sajmu voćara koji će se krajem idućeg tjedna održati u Donjem Kraljevcu i na kojem će se dogovarati uvjeti za ovogodišnju kampanju otkupa jabuke.

Iz Done ističu kako se žele razvijati u premium segmentu pa su početkom ljeta na tržište plasirali novi proizvod - Premium 100 posto jabuka, koncentrirani voćni sok od jabuke, uskoro planiraju plasirati takav sok od višnje, a želja im je taj premium segment proširiti i na liniju džemova i pekmeza.

Izvjestili su i kako su u netom završenoj kampanji otkupa višnje maraške otkupili rekordnih 400 tona i sklopili dogovore s kooperantima o dugogodišnjoj suradnji.

Domaća sirovina najvažniji je preduvjet za oporavak i rast domaće proizvodnje, kažu u Dona trgovini u kojoj uz ostalo smatraju i da je potrebno unaprijediti institucionalni okvir koji će domaćim proizvođačima omogućiti lakši i učinkovitiji pristup domaćem i stranim tržištimaa.

Dona trgovina je lani ostvarila 12 milijuna eura prometa, godinu su završili u minusu, no planiraju kako će se ovu godinu "uspjeti pokriti", jer očekuju povećanje prodaje, imaju nove ugovore, a na profitabilnost će im utjecati i Vladina odluka kojom je utvrđena najviša cijena plina za povlaštene kupce. Tvrtka zapošljava 105 djelatnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙