FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Uprave HEP-a o projektima u Dubrovniku

DUBROVNIK, 24. kolovoza 2011. (Hina) - Predsjednik Uprave HEP-a Leo Begović razgovarao je danas s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem o projektima izgradnje trafostanica Srđ, Plat i Ploče te hidroelektrane Ombla.

Begović je rekao da radovi na gradnji trafostanice u Platu teku po planu te su na terenu jasno vidljive konture i zgrade i vodova, no kod trafostanice Srđ postoje problemi koji ipak nisu takvi da bi ugrozili projekt.

Natječaj za gradnju trafostanice Srđ je poništen te je u proceduri novi natječaj što će početak radova prolongirati za četiri mjeseca, no financijska konstrukcija projekta u visini 300 milijuna kuna je zatvorena, kazao je Begović.

Što se tiče trafostanice Ploče, Begović kaže da je u taj projekt, koji HEP financira s jednakim udjelom kao i Hrvatske ceste, do sada uloženo gotovo 40 milijuna kuna ili trećina predviđenog iznosa.

Kad je u pitanju gradnja hidroelektrane Ombla, Begović napominje da bi u rujnu trebao početi otkup zemljišta za gradnju pristupnih cesta, a radovi na njima započet će nakon dobivanja suglasnosti Europske banke za obnovu i razvoj i potrebnih dozvola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙