FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libijsko vijeće imenovalo "veleposlanike" u Parizu i Lindonu

PARIZ, 28. srpnja 2011. (Hina/AFP) - Libijsko Nacionalno prijelazno vijeće (NTC) postavilo je u četvrtak svoje "veleposlanike" u Francuskoj i Velikoj Britaniji, dvjema zemljama koje predvode vojnu operaciju protiv režima Moamera Gadafija, što libijskim pobunjenicima daje bitno veću političku težinu.

U Francuskoj je 63-godišnji Mansur Saif al Nasr u ministarstvu vanjskih poslova predao "pismo o imenovanju", prenosi AFP.

"Upravo sam danas ministarstvu vanjskih poalova predao pismo o imenovanju", kazao je Al-Nasr, preciziravši da ga je NTC imenovao predstavnikom u Francuskoj 9. srpnja.

U Quai d'Orsayu je tog "veleposlanika" libijskih pobunjenika primio direktor odjela za sjevernu Afriku i Bliski istok Patrice Paoli.

Al Nasr je kazao da je u tijeku postupak za dobivanje ključeva libijskog veleposlanstva. Posljednji libijski diplomati, predstavnici Moamera Gadafije, protjerani su iz Francuske početkom svibnja.

Francuska je bila prva zemlja koja je priznala NTC, a to je u srijedu učinila i Velika Britanija. U četvrtak je za "veleposlanika" već postavljen 74-godišnji pisac i intelektualac Mahmud Nacua.

"NTC je imenovao veleposlanika kako bi preuzeo diplomatske poslove", rekao je koordinator NTC-a za Veliku Britaniju Guma al Gamati na konferenciji za novinare u britanskom ministarstvu vanjskih poslova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙