FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 21. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

BEČ

Helikopteri, kamere s infracrvenim svjetlom pa čak i stručnjakinja za životinjsku telepatiju mobilizirani su u pronalaženju austrijske krave Yvonne koja je krajem svibnja nestala u bavarskoj šumi, na jugu Njemačke. Životinja je postala zvijezda u njemačkim i austrijskim medijima u tolikoj mjeri da je njemački dnevnik Bild ovog tjedna ponudio nagradu od 10.000 eura za njezino hvatanje. Austrijsko sklonište za životinje Aiderbichl ponudilo je da otkupi Yvonne u slučaju da je se uhvati. Stručnjakinja za komunikaciju sa životinjama svakodnevno telepatski kontaktira s Yvonne, a nakon telepatske konverzacije je zaključila kako je krava shvatila da joj neće nanijeti zlo ali se i dalje boji pokazati nakon mukotrpnog puta koji je prevalila od farme u Koruškoj do Bavarske. Yvonne je pobjegla 24. svibnja prilikom transporta iz Koruške na farmu u Bavarskoj gdje su je trebali udebljati i zaklati.

DEN HAAG

Nizozemski sportski biciklist kojemu je dosadila nepregledna ravnica u njegovoj domovini želi u središtu zemlje izgraditi umjetnu planinu visoku 2.000 metara, s različitim sportskim sadržajima. "Zamisao nije nova, ali je prvi put doista shvaćena ozbiljno i za nju se zagrijao velik broj ljudi", rekao je Thijs Zonneveld koji tvrdi da više arhitektonskih ureda, građevinskih tvrtki, ulagača i stručnjaka (geologa i klimatologa) "već raspravljaju o izvedivosti" ovog projekta gradnje umjetne planine na kojoj će biti uređeni "skijaške staze, ceste sa serpentinama, staze za bob, klizalište na velikoj nadmorskoj visini, umjetne stijene za penjanje i planinarske staze". Internetska stranica ovog projekta svakodnevno bilježi stotine posjeta, a na društvenoj mreži Twitteru Zonneveld ima više od 8.200 podupiratelja.

HELSINKI

Finski trajekt nasukao se jer je kapetan zaglavio u WC-u, objavila je obalna straža. Jedan član posade uspio je usporiti turistički brod, ali je plovilo s 54 putnika udarilo o stijenu blizu obale u Helsinkiju. Kapetan nije mogao izaći iz toaleta jer se zaglavila brava na vratima te je zazivao u pomoć. Neki putnici prošli su s ogrebotinama, a razbijeno je i dosta posuđa. "Zaglavio je u WC-u. Kada je član posade uspio otvoriti vrata, bilo je prekasno", rekao je policijski inspektor Jan Sundell.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙