FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović s članovima Udruge slijepih

PULA, 20. kolovoza 2011.(HINA) - U sklopu današnjeg posjeta Puli hrvatski predsjednik Ivo Josipović nazočio je na Carinskom gatu predstavljanju programa "Dobar dan!", kojim se pružaju usluge osobne asistencije slijepim osobama, koje žive u samačkim kućanstvima na području Istarske županije.

Program je osmišljen i razvijen unutar Udruge slijepih Istarske županije te u demonstraciji vožnje na biciklima u tandemu.

Predsjednik Udruge slijepih osoba Istarske županije Zlatko Kuftić izrazio je zadovoljstvo što je predsjednik Josipović podupro početak ovoga važnog programa za slijepe osobe, kojim se želi doprinijeti njihovu osamostaljenju. Kuftić je u znak zahvalnosti predsjedniku Josipoviću uručio zlatnik Louisa Braillea, stvoritelja pisma za slijepe osobe.

S potaknostima programa predsjednika je izvijestila Biljana Bekić, autorica programa, naglasivši da se njime želi povećati mobilnost slijepih osoba, te najavila da udruga namjerava osigurati dvadesetak bicikala za tandemsku vožnju.

Prepoznavši važnost ovog programa i nužnost njegove promocije predsjednik Josipović zadržao se s članovima udruge i razgovarao s njima o programu.

U nastavku današnjeg boravka u Istri predsjednik Josipović će kasno poslijepodne posjetiti kolekcijski i matični nasad maslina u Vodnjanu te vodnjanski pogon za preradu uljare "San Lorenzo".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙