FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tri i pol metra visok kip Majke Božje darovan Šibenskoj biskupiji

ŠIBENIK, 14. kolovoza 2011. (Hina) - Humanitarna udruga "Cro Unum" svečano je danas, uoči blagdana Velike Gospe, uručila darovnicu Šibenskoj biskupiji tri i pol metra visokog i sedam i pol tona teškog kipa Gospe od Puta, postavljenog na odmorištu Krka autoceste Zagreb - Split između Šibenika i Skradina.

Gospa od Puta s djetetom Isusom, djelo akademskih kipara Krune Bošnjaka i Vene Jerkovića, najviši je kip Majke Božje u Hrvatskoj. Njegovu četverogodišnju izgradnju zajedno s uređenjem okoliša i pripadajućim vrtom, u cijelosti su donacijama financirali članovi i prijatelji Udruge "Cro Unum".

Svečanoj primopredaji kipa na odmorištu Krka nazočno je bilo 300-tinjak osoba, članova i prijatelja udruge "Cro Unum", predstavnika braniteljskih udruga, zatim niz gospodarstvenika, znanstvenika, kulturnih i prosvjetnih djelatnika, priopćeno je iz te udruge.

Tijekom prigodnog programa šibenski biskup Ante Ivas, primajući darovnicu od predsjednika udruge Dragana Primorca, istaknuo je da Biskupija s velikom radošću prima ovaj vrijedan dar koji će "čuvati i njegovati".

Zauzvrat, biskup Ivas darovao je "Cro Unumu" krunicu, koju mu je za nedavnog posjeta Hrvatskoj osobno darovao Sveti Otac Benedikt XVI., te je svim članovima humanitarne udruge zaželio puno uspjeha i još mnogo kvalitetnih projekata.

Humanitarna udruga "Cro Unum" okuplja predstavnike sportskog, kulturnog, političkog i poslovnog života u Hrvatskoj. U cilju razvijanja solidarnost i pomoći najpotrebitijima, do sada je organizirala niz velikih humanitarnih akcija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙