FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čobanković odbacuje Mlinarićeve optužbe o prijetnji

ZAGREB, 19. kolovoza 2011. (Hina) - Ministar poljoprivrede Petar Čobanković odbacio je danas kao neistinite sve navode predsjednika Nezavisnih hrvatskih seljaka Mate Mlinarića da mu je prijetio.

"Ministar Čobanković odbacuje sve navode kao neistinite. To nije izbor riječi koje bi ministar Čobanković upotrijebio", ističu u Ministarstvu poljoprivrede na upit da komentiraju Mlinarićeve navode da mu je Čobanković prijetio i da ga je zbog toga prijavio policiji.

U Ministarstvu dodaju "zar vjerujete čovjeku koji ima pravomoćnu sudsku presudu zbog krađe poticaja i krivotvorenja dokumenata?"

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka Mate Mlinarić u telefonskoj je izjavi za Hinu potvrdio da je policiji u Garešnici zbog prijetnji prijavio potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Petra Čobankovića.

Po njegovim riječima, tajnica ministra Čobankovića nazvala ga je jučer oko podne, a ministar je u tom razgovoru "bio vidno uzrujan i ljut" i "nije birao riječi".

"Pokušao sam ga smiriti, no to mi nije pošlo za rukom. Pitao me jesam li ja toliko hrabar, da će raz… mene i Hrvatsku poljoprivrednu komoru. Ipak je on potpredsjednik Vlade i shvatio sam to kao prijetnju i prijavio ga policiji", kaže Mlinarić.

Mlinarić smatra kako je Čobanaković ljut i razočaran konferencijom za novinare koju su Nezavisni hrvatski seljaci u srijedu održali u Osijeku.

S te je konferencije Mlinarić prozvao ministra Čobankovića da se ne pridržava dogovora s predstavnicima seljačkih udruga, zatražio da u potpunosti profunkcionira skladišnica te da se isplate potpore od 450 milijuna kuna za prošlogodišnju sjetvu, a u protivnom najavio mogućnost novih prosvjeda seljaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙