FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: U napadima 5 ubijenih, 22 ranjenih

BAGDAD , 17. kolovoza 2011. (Hina/AFP) - Pet je osoba ubijeno, a 22 je ranjeno u srijedu u napadima počinjenim u središtu i na sjeveru Iraka, izvijestili su službeni izvori.

Dvije su osobe ubijene, a sedam ih je ranjeno kad se napadač-samoubojica raznio u kući šefa policije na sjeveru Bagdada, izjavio je dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova, dodavši da se general Tavfik Azhmed u trenutku napada nije nalazio u kući.

Jedan je civil ubijen, a troje ih je ranjeno kad je skupina naoružanih muškaraca otvorila vatru na trgovinu u glavnome gradu. Još je šet osoba ranjeno u eksploziji bombe postavljene uz cestu nedaleko od Bagdada.

U Džalavli je od posljedica eksplozije bombe postavljene uz cestu poginuo jedan inženjer agronomije, a u Mosulu na sjeveru zemlje, ubijen je policajac nakon što je bomba eksplodirala u blizini konvoja vozila.

Sedam osoba ranjeno je i u Kirkuku nakon što su tri bombe eksplodirale u blizini sjedišta Demokratske stranke Kurdistana, glavne političke snage u regiji.

U ponedjeljak su u nizu napada na desetak gradova ubijene 74 osobe, a više od 300 ih je ranjeno. Danas je nasilje u Iraku rjeđe nego tijekom vjerskih sukoba 2006. i 2007., no napadi su i dalje vrlo česti. Od srpnja je u bombaškim napadima ubijeno 259 Iračana, među kojima 159 civila, 56 policajaca i 44 vojnika, prema podacima ministarstava zdravstva, obrane i unutarnjih poslova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙