FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija: dezinfekcijsko sredstvo prodavao kao lijek

BEOGRAD, 17. kolovoza 2011. (Hina) - Protiv vlasnika srbijanske izdavačke kuće "Ezoterija" Vladimira Madića, nedavno uhićenog zbog sumnji da je proizvodio i prodavao preparat pod nazivom MMS (Master mineral solution) navodno namijenjen liječenju najtežih bolesti, državno odvjetništvo u Beogradu u srijedu je podiglo optužni prijedlog.

Sutkinja i glasnogovornica prvog osnovnog suda u Beogradu Ivana Ramić srbijanskoj agenciji Tanjug kazala je kako je nakon podizanja optužnog prijedloga Madiću produljen pritvor za mjesec dana zbog opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo.

Madić je uhićen pošto je pokrenuta istraga nakon što je ustanovljeno da je preparat, za koji je u reklami navođeno da pomaže u liječenju bolesti među kojima tuberkuloze i raka, kao i AIDS-a, zapravo sredstvo za pročišćavanje vode.

Sredstvo je, po medijskim navodima, službeno ispitano u beogradskoj vojnomedicinskoj akademiji kao sredstvo za dezinfekciju neklorirane vode, ali ne i za ljudsku uporabu.

Protiv navedene izdavačke kuće i njezina vlasnika, koji su proizvodili i distribuirali preparat, nadležni s akademije podnijeli su kaznenu prijavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙