FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 16. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat.

KLANA - Potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić danas je nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća u prigodi obilježavanja Dana općine Klane te istaknuo značenje provedbe vladina programa kojim se znatna sredstva izdvajaju u razvojne projekte komunalne infrastrukture te društvenog i socijalnog standarda u svrhu smanjenja regionalnih nejednakosti u Hrvatskoj. Po ministrovim riječima dosadašnjim projektima zadovoljen je samo dio potreba općina, gradova i županija za izgradnjom objekata, pa je potrebno zajedničko organiziranje općina, županija i državnih institucija u svrhu priprema projekata za korištenje strukturnih fondova EU. "Primjer takvog zajedništva je trenutno najveća investicija u vodno gospodarstvo koja obuhvaća 305 projekata u vrijednosti od tri milijarde kuna", rekao je ministar, dodavši kako u svrhu razvoja komunalne i socijalne infrastrukture to ministarstvo na jesen pokreće projekt "Integralni razvoj lokalne zajednice" koji će se financirati putem zajma Europske investicijske banke.

ZAGREB - Ministar mora, prometa i infrastrukture imenovao je istražno povjerenstvo radi utvrđivanja okolnosti i uzroka današnje pomorske nesreće kod Primoštena u kojoj je, prilikom sudara talijanske jedrilice i hrvatske motorne jahte poginulo dvoje talijanskih državljana. Motornom jahtom je upravljao zagrebački poduzetnik Tomo Horvatinčić, koji je potvrdio da je sudjelovao u toj teškoj pomorskoj nesreći s ljudskim žrtvama. Dvoje talijanskih državljana smrtno je stradalo nakon pada u more, a njihova su tijela pronađena oko 14 sati u blizini mjesta nesreće. U trenutku nesreće na motornoj jahti bilo je dvoje hrvatskih državljana, T.H. i A.Đ. koji nisu ozlijeđeni, kaže se u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Sudar 12-metarske jahte "Santa Marina" koja plovi pod hrvatskom zastavom i 12-metarske talijanske jedrilice "Santa Pazienza" dogodio oko 2 nautičke milje južno od Primoštena kod otočića Maslinovik.

PULA - Kriminalističkom istragom utvrđena je osnovana sumnja da je 48-godišnjakinja iz Buja počinila kaznena djela pronevjere i krivotvorenja službene isprave te oštetila vatrogasne udruge za 111 tisuća kuna, a saborski zastupnik SDP-a Dino Kozlevac potvrdio je da je riječ o njegovoj supruzi Roberti protiv koje je podneseno posebno izvješće Općinskome državnom odvjetništvu u Bujama. U priopćenju istarske Policijske uprave stoji da je 48-godišnjakinja kao osoba zadužena za vođenje financijskoga i računovodstvenog poslovanja vatrogasnih udruga na umaškome području tijekom 2009. i 2010. godine novcem udruga podmirivala troškove na svojoj i suprugovoj kreditnoj kartici te prebacivala novac na svoj i suprugov tekući račun. Nestanak vatrogasnog novca prijavila je djelatnica koja je zamjenjivala odsutnu Grando-Kozlevac i shvatila da s računom umaške Područne vatrogasne zajednice nešto nije u redu. Predsjednik istarskoga SDP-a, saborski zastupnik, predsjednik Županijske skupštine i predsjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Dino Kozlevac rekao je kako ni o čemu "nije imao pojma".

PULA - Rovinjska je policija provela kriminalističku istragu nad 48-godišnjim državljaninom Njemačke te je utvrdila osnovanu sumnju da je kriomice snimao golu djecu i time počinio kazneno djelo iskorištavanje djece i maloljetnih osoba za pornografiju. Na temelju dojave građana, policija je utvrdila kako je 48-godišnjak u petak poslijepodne na bazenu u turističkome naselju na rovinjskom području mikrokamerom kriomice snimao golu djecu i maloljetne osobe. Državljanin Njemačke uhićen je i priveden u policijsku postaju, a kod njega su pronađeni mikrokamera i mobitel, koji su mu privremeno oduzeti. Nakon kriminalističke istrage, 48-godišnji državljanin Njemačke priveden je u subotu u istražni centar Županijskoga suda u Puli.

ZAGREB - Šesta dubrovačka konferencija o sanskrtskim epovima i puranama održava se od 15. do 20. kolovoza u Interuniverzitetskome centru (IUC) u Dubrovniku pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU). Na konferenciju su i ove godine došli sudionici iz Sjedinjenih Država, Australije, Velike Britanije, Francuske, Belgije, Njemačke, Švicarske, Poljske, Litve, Rusije, Indije i Hrvatske. Među njima su neki od najpoznatijih znanstvenika s toga područja u svijetu. Organizatori ističu kako je priznanje za Hrvatsku da se takva konferencija održava u Dubrovniku, i to već po šesti put. Time su Hrvatska i Dubrovnik postali prepoznatljivo uočljivi na svjetskoj karti na području indologije i indijskih studija. Ove godine obilježava se 50 godina studija indologije u Hrvatskoj, 125 godina poučavanja sanskrta na Sveučilištu u Zagrebu te 80. obljetnica rođenja akademika Radoslava Katičića, osnivača studija indologije u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙