FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 10. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 21 sat

ZAGREB - Državno odvjetništvo je danas podnijelo prijedlog Općinskom sudu u Bujama za "osiguranje nenovčane tražbine Republike Hrvatske određivanjem privremene mjere zabranom otuđenja i opterećenja nekretnina koje su bile vraćene župi Dajla", a najavilo je i poduzimanje "odgovarajuće pravne radnje" za povrat tih nekretnina u državno vlasništvo. U priopćenju objavljenom na internetskoj stranici državno odvjetništvo je izvijestilo da je prijedlog sudu podnijelo Općinsko državno odvjetništvo u Bujama nakon što je Ministarstvo pravosuđa poništilo rješenja Ureda za imovinsko-pravne poslove Istarske županije (donesena od 1997. do 2002.) kojima su župi Dajla, kao pravnom slijedniku na crkvenom i civilnom području Benediktinskog samostana u Dajli, vraćene nekretnine u vlasništvo. Kako su ovim rješenjem poništeni i svi pravni učinci koja su proizvela ranija rješenja, Općinsko državno odvjetništvo u Bujama je podnijelo navedeni prijedlog u cilju zaštite imovinskih interesa Republike Hrvatske, pojašnjavaju u državnom odvjetništvu. "U daljnjem tijeku postupanja po utvrđivanju svih činjenica vezanih uz raspolaganje nekretninama koje su bile predmetom povrata, Državno odvjetništvo će poduzeti odgovarajuće pravne radnje za povrat navedenih nekretnina u vlasništvo Republike Hrvatske", navodi se u priopćenju.

ZAGREB - Ministar obrane Davor Božinović donio je odluku o prestanku djelatnog vojnog statusa s pravom na mirovinu za neraspoređenog general pukovnika Mladena Kruljca, potvrđeno je danas Hini u Ministarstvu obrane RH. Odluka je donesena na temelju prijedloga načelnika Glavnoga stožera Oružanih snaga RH general-pukovnika Drage Lovrića, a sukladno planu izdvajanja djelatnih vojnih osoba za 2011. godinu, koji uključuje generale i admirale, te sukladno Zakonu o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba i ovlaštenih službenih osoba, doznaje Hina od zamjenika glasnogovornika MORH-a Dražena Jonjića. Bivši zapovjednik kopnene vojske Oružanih snaga RH general Mladen Kruljac trenutačno je u osječkom istražnom zatvoru gdje se nalazi nešto više od mjesec dana, a tereti ga se, s još petoricom osumnjičenika, da su raznim malverzacijama oštetili općinu Sibinj i državni proračun za oko 17 milijuna kuna.

ŠIBENIK - Požar otvorenog prostora na predjelu Konjevrata, u Šibensko-kninskoj županiji je pod nadzorom, a izgorjelo je oko 250 hektara borove šume, izvijestila je večeras u 20,30 sati Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Požar je u Županijski vatrogasni operativni centar Šibenik dojavljen oko 15,40 sati. U gašenju sudjeluju pripadnici javne vatrogasne postrojbe (JVP) Šibenik, dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) Šibenika, Brodarice, Krapnja, Zablaća, Drniša, Skradina, Zatona, Vodica i Knin te Državna intervencijska postrojba Šibenik, s ukupno 62 vatrogasca i 19 vatrogasnih vozila. Zračne snage - 5 kanadera i air traktor su povučene s požarišta. U tijeku je sanacija požarišta-

ŠIBENIK - Večeras oko 17,35 sati lokaliziran je požar otvorenog prostora na predjelu Žaborića, u Šibensko-kninskoj županiji. U požaru, koji je dojavljen oko 16,50 sati, izgorio je jedan hektar trave, niskog raslinja i hrastove šume. U gašenju su sudjelovali pripadnici JVP Šibenik te DVD-a Šibenika, Zablaća, Grebaštice i Primošten s 24 vatrogasca i 8 vatrogasnih vozila. Iz zraka je požar gasio jedan kanader, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

SPLIT - Splitski dogradonačelnik Jure Šundov izjavio je kako današnji požar i onaj prije dva dana na Marjanu "moraju upaliti lampicu" jer je moguće da ih je netko ciljano podmetnuto ne bi li napakostio gradonačelniku Željku Kerumu. "Ili imamo posla s totalnim luđakom koji želi zapaliti Marjan, brdo koje je svetinja grada Splita, ili imamo ljude koji ciljano nešto rade", izjavio je Šundov danas za Radio Dalmaciju, dodajući kako se možda "netko želi razračunati u političkome smislu s gradonačelnikom te želi zapaliti Marjan u njegovu mandatu". "Vrijeme je da kažemo kako tu imamo ili bolesnika kojeg treba uhvatiti i staviti pod kontrolu, ili nekakvu grupu koja se želi na neprimjeren način obračunavati s trenutačnom splitskom vlašću", rekao je Šundov komentirajući požare na splitskome Marjanu.

OSIJEK - Osumnjičenik za jučerašnje dvostruko ubojstvo 61-godišnji Vjekoslav Rebić priveden je u 13,20 sati u istražni centar osječkoga Županijskog suda, a istražni sudac mu je nakon ispitivanja odredio 48-satno zadržavanje u pritvoru. Glasnogovornik suda Miroslav Rožac izjavio je novinarima kako je istražni sudac utvrdio osnovanu sumnju da je osumnjičenik počinio to kazneno djelo te mu je odredio zadržavanje u pritvoru od 48 sati budući da je u tom roku osječko Županijsko državno odvjetništvo najavilo podnošenje istražnoga zahtjeva. Dodao je kako se osumnjičenik tijekom ispitivanja branio šutnjom te nije naveo razloge zbog kojih je počinio to kazneno djelo. Osumnjičenika se tereti da je jučer oko 9,30 sati u Srijemskoj ulici u Osijeku ubio 85-godišnju majku i 57-godišnju suprugu i to zadavanjem ubodnih rana. Nakon dvostrukog ubojstva 61-godišnji osumnjičenik sam se prijavio policiji, koja je nad njim provela kriminalističku istragu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙